Lokalna samouprava

Otvaranje ponuda za most na Drugom ringu 12. maja

JP „Direkcija za izgradnju opštine Pirot“ dobilo je od strane Ministarstva regionalnog razvoja, na uvid konkursnu dokumentaciju za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova na izgradnji mosta na II ringu. Od strane predstavnika u komisiji, iz naše opštine, data je saglasnost za raspisivanje javne nabavke, kažu u Direkciji za izgradnju.

620x350

Otvaranje ponuda zakazano je za 12. maj, a nakon toga sledi period za pregled dokumentacije i žalbe. Realno je očekivati da radovi započnu do kraja juna. Rok za izgradnju je 6 meseci.

A.Ć.

 

Slične vesti

12 Comments

 1. 13. 02. 2011. PIROT – Počela je izgradnja dugo najavljivanog zatvorenog bazena u Pirotu. Rok za izgradnju bazena je 23 meseca, a vrednost radova je oko četiri miliona evra.
  Zadovoljni smo dosadašnjom dinamikom radova i očekujemo da se oni sa lepim vremenom još više intenziviraju – kaže zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić.

  1. Još jedan primer neracionalnog trošenja novca na nepotrbne projekte.Da li je Pirotu u ovako teškoj situaciji potreban ovakav objekat?Privreda u kolapsu da dobro ste čuli da li mislite da nije?Nezaposlenost enormna i oni koj rade mislim na one koj stvarno rade imaju mizerne plate.Tu ne računam one koj “rade” u javnim preduzećima.Elita ima sve sada konačno mogu posle napornog rada u opštini da odu u zatvoreni bazen na kupanje i spa zatima kvarcovanje i masažu da bi što bolje obavljali svoje svakodnevne “naporne” poslove.A sirotinja pa sve će biti kao lane,možda će pogledati ovaj divan objekat sa svih strana pljunuti u prašinu i nastaviti dalje po starom.Zatvoren bazen i uopšte ovakav tip objekata su gutači novca jednostavno nisu samoodrživi.Ne donose zaradu već je neophodno neprekidno upumpavati novac,odakle više.Moglo su tih 4 miliona evra da potroše mnogo pametnije a ne na ovakve faraonske projekte.Razmislite da li bi bilo bolje da su novac namenili kreditiranju male privrede i projekata za koje treba desetak hiljada evra da bi uspeli i nekome omogućili da radi i zaradi.Sve u sve mu još jedan korak u potpuni kolaps i još jedan primer nedomaćinskog upravljanja opštinom.

 2. Ajde ajde,nekome se namanjila slamarica treba to da se nadoknadi … kao s mali mos koji kosta djavo i po,a na njega se pojavi rupa (krater) za 2 meseca!

 3. Akonaprave most ko sto su napravili ulicu Cirila i Metodija eto njega u nisavu za par meseci !!!

  Ulica Cirilo i Metodije je unakazena posle nepunu godinu od kako je izgradjena .Kroz asvalt na trotoaru rastu topole , trotoari sluze za parkiranje kamiona a kolovoz prekopan od strane “gradjevinskih strucnjaka ”
  Pored skole za decu sa specijalnim potrebama stoji poljski wc i dan danas ko spomenik bezobrazluku izvodjaca radova i nemarnosti opstinskih VLASTI da ovo sankcionisu !!!

 4. 22.08.2013. Radovi na izgradnji zatvorenog bazena u naselju Senjak nakon jednogodišnjeg zastoja polako se zahuktavaju i privode kraju pa se očekuje da ovaj reprezentativni objekat bude završen do kraja ove godine-najavio je zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić.

 5. 22/06/2007 Danas Odbornici Skupštine opštine Pirot poništili su svoju odluku od pre tri godine o davanju saglasnosti da se na lokaciji u naselju ATP gradi policijska zgrada i doneli rešenje o izdavanju tog prostora u zakup novobeogradskoj firmi Tuš d.o.o. koja je dala najbolju ponudu na tenderu. Više od 8.000 metara kvadratnih izdaje se u zakup ovoj firmi po ceni od 73 evra po metru kvadratnom. Opština će inkasirati oko 800.000 evra. -U neposrednoj blizini je Maksi diskont i zatvorena zelena pijaca.

 6. Arhiva http://www.sloboda-pirot.rs
  Govoreći o značaju ove zatvorene zelene pijace Nada Avžner, direktor Komunalca, rekla je da ova mala firma skupila snagu da izgradi i jedan ovakav objekat koji je neophodan gradu. JP Komunalac finasirao je zatvorenu zelenu pijacu koja vredi oko 50 miliona.
  Ovo povećanje je bilo neminovno, kaže Tolić i dodaje da će se sredstva od povećanja cena, i, uopšte, prihoda ovog preduzeća, u velikom procentu vratiti gradu i građanima preko novih ulaganja i povećanja nivoa usluga. Najvažnija investicija „Komunalca” u ovoj godini, prema njegovim rečima, biće izgradnja zatvorene pijace u naselju ATP sa kojom će se početi na proleće.
  Želim da nam nova 2007. godina bude uspešna, kao što su nam bile uspešne i predhodne godine. Za ovakvim objektom u Pirotu dugo već postoji potreba. Ovo je kvalitativno viši nivo, kako za proizvođače, prodavce tako i za potrošače – rekao je Vasić.

 7. Konstruktivno pitanje:
  Kako se tokom ove izgradnje a i posle nje prelazi taj novi put i pruga ka plivalistu odnosno ka kompenzacionom jezeru? To je dosta prometno sto se tice pesaka. Mislite o tome na vreme.
  Dalje, da li je prioritet grada ovaj most? Nije li ovo opet neki licni interes?

  1. a, postavljas suvisna pitanja. Pored svima dostupnog novosagradjenog zatvorenog bazena sa svim pratecim sadrzajima, nema potrebe da se ide na kupaliste i prelaze nekakve pruge i mostovi. A to tvoje ”licni interesi’ je samo u domenu teorije zavere protiv apsolutno najsposobnijim, najskromnijim i najpostenijim medju nama. Treba dodati i najlepsim.

 8. @a
  Da, prioritet grada je upravo ovaj most. Sada, kada osoba X, koja zivi u naselju Rogoz, zeli da ode kod osobe Y, koja zivi u naselju Djeram, prolazi kroz centar grada, trosi gorivo, zagadjuje vazduh, pravi saobracajnu guzvu. I sve to zato jer nema mosta koji ovu putanju skracuje nekoliko puta. I ja bih kao i ti, voleo da vidim ledja ovoj vlasti ali to ne znaci da treba da pljujemo po svemu sto rade, pogotovo po ovom projektu.

  1. Srki, potpuno si u pravu. Za bolje uslove zivota navedenih x i y osoba zaista je od najveceg prioriteta izgradnja ovog mosta. Posebno treba istaci da je ovaj projekat neuporedivo jeftiniji od npr. izgradnje metroa kojim bi se postigli isti efekti.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker