Gradska hronikaLokalna samouprava

Otvara se “kol centar” za trudnice i porodilje

U Pirotu će od Nove godine početi sa radom “kol centar” u okviru koga će sve majke i porodilje 24 sata dnevno moći da dobiju savete od stručnjaka vezano za njihovo ili zdravstveno stanje beba i novorođenčadi.

sve manje bebaPo rečima šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u opštini Pirot Marije Đošić, ovo je projekat koga opština Pirot realizuje u saradnji sa Centrom za socijalni rad, koji je i vodeći partner na projektu vrednosti 50.000 evra. Novac za realizaciju je obezbeđen iz Pretpristupnih fondova EU  i ovo je šesti odobreni projekat iz ovih fondova,  od ukupno sedam sa koliko je konkurisano.

-Reč je o projektu čiji je cilj otvaranje Centra za edukaciju i pomoć trudnicama i majkama, ili kako smo ga mi popularno nazvali “bejbi bum” centrom. Biće uspostavljen “kol centar” u kome će šest profesionalaca iz ove oblasti, lekara ili viših medicinskih sestara, 24 sata biti dostupno trudnicama i majkama koje imaju nedoumice ili žele da se sa stručnim osobama konsultuju vezano za svoje ili zdravstveno stanje svoje bebe-kazala je Đošićeva i dodala da će “kol centar” početi sa radom od Nove godine i da će raditi osam meseci.marija djosic

-Potrudićemo se da u međuvremenu dođemo do sredstava iz drugih fondova kako bi se omogućio nastavak rada “kol centra” koji je preko potreban Pirotu-kaže Đošićeva i naglašava da je ovo šesti projekat opštine Pirot za koji je novac obezbeđen iz Pretpristupnih fondova EU, od ukupno sedam sa koliko je konkurisano.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker