Ostale vesti

Otvara se kancelarija JP “Stara planina” U Pirotu

U Pirotu će u narednih petnaestak dana biti otvorena kancelarija JP “Stara planina”, izjavio je danas direktor ovog preduzeća Vladimir Simović, prilikom poseti Pirotu.

Simović je kazao na konferenciji za štampu u Pirotskom upravnom okrugu da je namera da se na ovaj način intenzivira razvoj turizma na Staroj planini.

-Bitan nam je razvoj turizma u Jugoistočnoj Srbiji. Želimo takođe da promovišemo Zavojsko jezero koje je takođe bitna destinacija za opštinu Pirot, a prioritet nam je i izgradnja saobraćajnica od petnje Pirot-Zapad do Jabučkog ravništa. Na taj način želimo da smanjimo vreme vožnje od Beograda do Stare planine, dodatno “otvorimo” Staru planinu i omogućuje se dalji razvoj opštine Pirot-kazao je direktor Simović.

sastanak Okrug

Direktor Hidroelektrane Pirot Ljubomir Stojanović kazao je da će prostorije za kancelariju JP “Stara planina” obezbediti upravo HE Pirot.

-Mi u sklopu investicionih planova za ovu godinu imamo planirana sredstva za izgradnju puta od brane do ušća Toplodoske reke i Visočice. To će otvoriti čitav taj deo Stare planine i dati šansu za razvoj, kako oblasti pored Zavojskog jezera, tako i oblasti pored Toplog Dola i naviše do Jabučkog ravništva-kazao je direktor Stojanović.

Narodni poslanik Radmilo Kostić kazao je da će ovo omogućiti da Pirot ima koristi od Stare planine.

-Sa poslanikom iz Dimitrovgrada smo već izdejstvovali nekih tri miliona evra za putni pravac Pirot-Dimitrovgrad preko Stare planine. Nadam se da ćemo u narednom periodu preko buduće Kancelarije da sve inicijative iz buduće lokalne samouprave budu okrenute ka tome da se i razvoj turizma i stočarstva na Staroj planini pokrene na pravi način-kazao je Kostić.

prilog TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker