Kultura

“Osveženje fest” u znaku hip-hop muzike

Deveti Festival autorskog stvaralaštva mladih „Osveženje fest“ biće održan 13. avgusta u pirotskoj Tvrđavi. Ovogodišnji Festival biće posvećen svim ljubiteljima hip-hop i elektronske muzike. Karte će biti u pretprodaji od 3. avgusta po ceni od 250 dinara u kafe baru „Baš Čelik“ i na pultu u centru grada. Cena ulaznice na dan festivala je 350 dinara. Izvođači nastupaju od 21 sat.  osvezenje01

“Osveženje fest” ove godine otvaraju“Mixa & Minja”, mladi hip hoperi puni entuzijazma. Oni su na početku svoje karijere počeli saradnju sa pirotskim DJ-em i producentom Bohemian-om. Boheman, fantastični DJ i producent iz Pirota zatvara ovogodišnji festival. “Osveženje fest” je odlična prilika za ove mlade ljude da se predstave širem auditorijumu i da zagreju atmosferu pred nastup glavnih izvođača.

osvezenje

Na „Osveženje festu“ ove godine nastupa i „BAD COPY“,  grupa koja na domaćoj sceni postoji već više od 20 godina. Oni su pre više od deceniju nastupali i u Pirotu na prvom pirotskom hip hop festivalu. Osnivači grupe su Ajs Nigrutin (Vladan Aksentijević) i Miki Boj (Milan Šaponja). Sredinom 1996. objavili su prvi album “Orbod mebej”. Posle Milanove pogibije 1999. godine Ajs Nigrutin je odlučio da napravi pauzu. Njemu se 2000. pridružuje Timbe (Rašid Kurtanović) i Skaj Vikler (Đorđe Miljenović), tada su obnovili grupu.

“STEREO BANANA”, mladi dvojac iz Niša, jedan od najtraženijih bendova u regionu poslednje dve godine. U Pirot ponovo dolaze Naopak i Nemus. Muzika kojom se bave može se nazvati jedinstvenom fuzijom različitih žanrova, preko hip hopa do techno i drum’n’bass-a.

Festival organizuje Udruženje “Osveženje” u saradnji sa Kancelarijom za mlade Pirot, a pod pokroviteljstvom Grada Pirota. “Osveženje fest” jedan je od programa Pirotskog kulturo-sportskog leta, koji su pomogli i Dom kulture Pirot i JPK “Komunalac”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker