Ostale vesti

PK “Vidlič” u pohodu na planinske vrhove u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj

Dvadesetak članova Planinarskog kluba „Vidlič” u nedelju uveče kreću u sedmodnevnu ekspediciju. Oni će pokušati da osvoje planinske vrhove u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj. Ovom ekspedicijom članovi PK “Vidlič” proslavljaju 40 godina postojanja kluba. 

vidlic

Planinari će drugog dana ekspedicije poći u osvajanje najvišeg vrha nekadašnje Jugoslavije – Triglav u Sloveniji. Potom će poći i na kružnu turu planinskim vencima Dolomiti u Italiji i nastaviće ka Švajcarskoj. Tri dana biće na Alpima i nastojaće da osvoje najviši od pet vrhova na Alpima, Brajthorn – greben visok 4.124 metra, rekao je Pirotskim vestima Slobodan Mladenović, član PK “Vidlič”.

Osamaestočlana ekipa ovog kluba pre mesec dana boravila je na planini Prokletije u Crnoj Gori, gde su u sklopu priprema za predstojeći pohod, imali uspone do  vrhova Popadija, Volušnica, Talijanka i najviši vrh Srbije Đeravicu (2656 mnv).

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Od nasih Planina nema nigde lepsih i boljih!A,sto se mene tice slobodno posecujte tudje-samo se pitam da li i u kojoj meri oni posecuju nase.
    Kopaonik-Zlatibor-Divcibare…pa banjeee…milina…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker