Pečurkari zadovoljni sezonom

Podelite

Pečurkari su ove sezone više nego zadovoljni :dugotrajne lagane  kiše i temperatura iznad dvadesetak stepeni i te kako pogoduju šumskim plodovima, pre svega pečurkama.

-Pečurke berem iz hobija i za vlastitu upotrebu. Ove sezone su zaista mogle da se nađu u gotovo svakoj šumi u okolini Pirota i na Staroj planini. Bilo je dosta lisičarki i vrganja, ali i drugih vrsta. Pre dva dana pronašao sam jedan vrganj koji je gotovo 700 grama-kaže Dragan Ćirić.

Kako saznajemo cena kod otkupljivača kreće se od 250 do 500 dinara, pa oni koji se  sakupljanjem bave ozbiljnije mogu poprilično da zarade i uz to se lepo provedu u prirodi. Naravno, uslov je da  besprekorno poznaju vrste gljiva.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1