Inspekcija rada: Za trećinu više kontrola, u fokusu borba protiv rada na crno

Podelite

Šef Inspekcije rada Pirotskog upravnog okruga Aleksandar Popović kazao je da je u poslednjem kvartalu prošle godine izvršeno za čak 35 posto više kontrola u odnosu na isti period prethodne godine. Fokus kontrola bio je na borbi za suzbijanje rada na crno, naglasio je Popović.

Po Popovićevim rečima, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Pirot vršene su i noćne kontrole uglavnom ugostiteljskih objekata i tom prilikom su pronalaženi radnici angažovani na crno. Kada je reč o kontroli poštovanja bezbednosti na radu, zabeležene su dve teške povrede radnika a tokom cele 2018. godine na sreću nije bilo smrtnih povreda. To je rezultat i činjenice da se zahvaljujući kontrolama i svest poslodavaca promenila kada je reč o poštovanju normi iz oblasti bezbednosti na radu.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1