Grad Pirot i HELP zahvaljujući dobroj saradnji uposlili čitavu fabriku od skoro 500 ljudi

Podelite

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i predstavnici organizacije HELP danas su podelili 25 grantova ljudima koji su imali najbolje ideje za pokretanje malog biznisa ili poboljšanje postojećeg. Podeljeno je 12 grantova na 1.500 evra, 11 na 2.400 eura i dva granta na 3.600 evra.  Gradonačelnik Vasić kazao je da zahvaljujući veoma dobroj saradnji Grada i HELP-a, u Pirotu praktično oformljena čitava fabrika sa poslom za 450, gotovo 500 ljudi. Nekih 400 porodica je zahvaljujući ovoj plodotvornoj saradnji obezbeđeno održivim prihodom što je veoma važno, naglasio je Vasić.

-Želim da čestitam svima koji su se ohrabrili da uplove u preduzetničke vode. Za taj potez je potrebna izvesna doza hrabrosti, treba imati dobru ideju i ja vam želim da dobro poslujete i da uskoro smognete snage da se nađete i u ulozi poslodavca, odnosno da uposlite nove ljude. Ukupna vrednost investicije za Grad Pirot je oko 75.000 evra, od čega je učešće Grada oko 12.000 evra.

Maša Bubanja iz organizacije HELP kazala je da je ovo 12. projekat koji se realizuje sa Gradom Pirotom, a ovaj projekat finansira SIDA – Švedska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj i naravno Grad Pirot učestvuje kao i u svim drugim projektima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1