Gimnazija: Diplome pirotske, a svetske

Podelite

Danas su trećoj generaciji maturanata bilingvalnog odeljenja pirotske Gimnazije na prigodnoj svečanosti podeljene diplome koje će budućim studentima omogućiti da studiraju u inostranstvu, ili da po završetku fakulteta u Srbiji upišu master studije na nekom od brojnih fakulteta širom Evrope – Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i drugim zemljama. Na svim diplomama stoji i potpis ambasadora Francuske u Srbiji. 

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da će ova diploma maturantima Gimnazije omogućiti nastavak školovanja u nekoj od zemalja gde je francuski službeni jezik. 

-U ovom odeljenju je bilo 23 učenika, svi su sa uspehom diplomirali. Nažalost, više od polovine maturanata su na fakultetima širom zemlje, stigle su nam iz ambasade Francuske pre tri dana, pa nisu svi đaci u mogućnosti da ih lično preuzmu. Njih će njihove diplome čekati, a interesantno je da su diplome sa potpisom ambasadora Francuske u Srbiji. One će im omogućiti studiranje na fakultetima u zemljima gde je francuski jezik službeni jezik bez polaganja dodatnih ispita pre svega što se tiče francuskog jezika. Mi smo i u ranijim i u ovoj generaciji imali i imamo đake koji nastavljaju studije u Francuskoj. Mi smo zadovoljni zaista, a interesovanje za školovanjem u bilingvalnom odeljenju za narednu školsku godinu je nešto veće nego ranijih godina, 28 đaka je položilo i biće nam đaci od septembra meseca-kazao je direktor Krstić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1