OŠ „ Sveti Sava“ među prvim „ pametnim“ školama u Srbiji

OŠ “Sveti Sava” iz Pirota, koja je nedavno potpuno rekonstruisana zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja RS i Gradu Pirotu, postaće i jedna od prvih “pametnih škola” u zemlji, najavljuju iz ove škole.

Reč je o projektu koga realizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija  i Ministarstvo prosvete RS a njegova suština je izgradnja informaciono-komunikacione infrastrukture za ustanove obrazovanja u zemlji.

U OŠ „ Sveti Sava“ radovi na izradi mreže počeli su u petak i završiće se do kraja ove nedelje. Cilj primene informaciono-komunikacionih tehnologija nije samo da se one primene u usko specijalizovanim  predmetima, već i u nastavi ostalih predmeta. OŠ „ Sveti Sava“ već ima brzi internet. Prednosti nove tehnologije su u tome što omogućava i prezentaciju nastavnog časa koja se dešava na drugom mestu , gradu ili državi. Novi programi će olakšati rad administraciji i nastavnicima u vođenju pedagoške evidencije.Na ovaj način mi investiramo u budućnost. Modernizacijom administrativnih i metodičkih postupaka u školi, štedimo vreme profesorima, da bi imali vremena da se posvete učenicima. Bežični internet u školama je infrastrukturna osnova za opremanje škola odgovarajućom računarskom opremom, digitalnim nastavnim sadržajima i primenom potpuno nove metodike, ne samo u nastavi informatike i vođenju elektronskih dnevnika, već u svim nastavnim predmetima i kompletnom procesu obrazovanja.

Izgradnja mreže u okviru projekta „Povezane škole”, koji realizuju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično je počela 24. juna, i trenutno se sprovodi u školama u Beogradu, Nišu, Trsteniku, Paraćinu, Vranju, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Pirotu. Prethodno je realizovan pilot projekat kojim je obuhvaćeno 27 osnovnih i srednjih škola u 16 gradova u Srbiji.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar