Gradska hronika

OŠ “Sveti Sava” deo mreže eko-škola

U OŠ ,,Sveti Sava“ počinje realizacija aktivnosti kojima će škola ući u međunarodnu mrežu eko-škola. Prve aktivnosti učenici i nastavnici škole će realizovati 3. i 4.novembra 2015.godine, povodom Svetskog dana klimatskih promena.

image

U utorak, 3.11.2015.godine sa početkom u 12:30, u sali medijateke,biće održano predavanje za učenike starijeg uzrasta,koje će realizovati nastavnici biologije i geografije, Violeta Petrović-Popović i Saša Ćirić.
Sreda,4.11.2015.godine je DAN BEZ PLASTIKE u školi ,,Sveti Sava“. Učenici prvog i trećeg razreda će tog dana koristiti staklene flašice za vodu i sokove, užinu će nositi u papirnim kesama, a od 10:30 do 11.30 će deliti flajere  svojim sugrađanima u centru grada. Zajedno sa učiteljicom Vesnom Lazić, razgovaraće sa sugrađanima o tome šta možemo sami da uradimo da bi sačuvali svoju planetu.
U popodnevnoj smeni, učenici drugog i četvrtog razreda,sa učiteljicom Marijom Nikolić, organizuju akciju ČEPOM DO OSMEHA , kada će se prikupiti veliki broj plastičnih čepova a odeljenjska zajednica koja prikupi najviše čepova dobiće diplomu Eko-škole i fudbalsku loptu. Kasnije će prikupljeni čepovi biti prosleđeni u humanitarne svrhe kroz akciju ČEP ZA HENDIKEP.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker