Gradska hronika

Optužnice protiv bivšeg rukovodstva Tigra

Više tužilaštvo u Pirotu je od početka godine, podiglo 19 optužnica, protiv 29 osoba, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, dok je u 11 predmeta u toku istraga-saopštilo je danas pomenuto tužilaštvo.

pirotski sudPošto je javnost zainteresovana za krivične predmete protiv rukovodstva “Tigra” AD, navodimo da je podignuto 8 optužnica kojima su obuvaćene 12 osobe, odnosno direktori privrednih društava koja posluju u sastavu “Tigra” AD, kao i protiv bivšeg rukovodstva. Postupci su u toku pred pirotskim Višim sudom, jer su sve optužnice potvrđene u Višem i Apelacionom sudu-navodi se pored ostalog u saopštenju Višeg tužilaštva u Pirotu.

U pomenutom saopštenju se konstatuje da je optužnica protiv tri osobe, odgovornih lica, po kojoj je postupalo Specijalno tužilaštvo u Beogradu , ustupljena pirotskom Višem tužilaštvu i potvrdjena je od strane Apelacionog suzda u Nišu. Ovaj predmet je, medjutim, na zahtev pirotskog Višeg suda delegiran niškom Višem sudu i postupak je u toku- takođe u toku je i istraga u šest slučajeva protiv 9 lica, tačnije bivših direktora “Tigra” AD-kaže se u saopštenju  tužilaštva.

Podsetimo,  narodni poslanik SNS Radmilo Kostić je na nedavnoj konferenciji za novinare prozvao  pirotsko tužilaštvo i policiju da se pojedini  predmeti, odnosno slučajevi otvoreni još pre dve godine, a da za sada nema sudskog epiloga. On je direktno prozvao toliko pominjano tužilaštvo za neefikasnost u radu.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker