Gradska hronika

Opština sufinansira nabavku poljoprivredne mehanizacije

Opština Pirot raspisala je konkurs namenjen poljoprivrednicima za sufinansiranje nabavke poljoprivedne mehanizacije-izjavio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu Goran Popović.

DSC_6271Po njegovim rečima, uz validnu dokumentaciju kao dokaz o kupovini mehanizacije, poljoprivrednici mogu da očekuju pomoć opštine za već kupljenu mehanizaciju u toku ove godine, ili za mehanizaciju koju planiraju da nabave do kraja godine.

-Iznos subvencije može biti maksimalno 350.000 dinara, odnosno najviše do 40 procenata od vrednosti nabavljene mehanizacije, što se dokazuje odgovarajućom dokumentacijom. Novac za ove subvencije obezbeđen je zahvaljujući opštinskom Fondu za razvoj poljoprivrede-kazao je Popović.

On je i dodao da će ovakve subvencije naredne godine, po nalogu nadležnih ministarstava koji su dobile sve opštine u Srbiji, morati da se smanje za 30 posto, pa će opštinski Fond za poljoprivredu, iako je opština planira da ga naredne godine uveća, morati biti smanjen, što će se automatski odrazti i na manje subvencije i pomoći pirotskim poljoprivrednicima.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker