Lokalna samouprava

Opština Pirot preuzela zgradu Doma vojske

Komisija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije danas je predala Klub Vojske Srbije Opštini Pirot, shodno ugovorima zaključenim izmedju Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i Opštine Pirot.

Reč je o  objektu koji je  sagradjen 1981. godine i nalazi se u samom centru Pirota.

Nakon četiri neuspela javna oglašavanja, Skupština opštine Pirot prihvatila je prenos prava javne svojine Republike Srbije, korisnika Ministarstva odbrane u javnu svojinu Opštine Pirot Klub Vojske Srbije, uz naknadu od 843.853,50 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

dom vojske.jpg_resizeIstom odlukom se obavezala da prenese pravo javne svojine Opštine Pirot u javnu svojinu Republike Srbije jedanaest stanova koji se nalaze u Pirotu, i to: devet dvosobnih stanova; jedan jednosoban stan i jedan trosoban stan, ukupne površine 645 m2, čiju je tržišnu vrednost utvrdila Poreska uprava Ministarstva finansija u iznosu od 274.710,68 evra po zvaničnom srednjem kusu Narodne banke Srbije na dan procene.

Razliku tržišne vrednosti izmedju predmetnih nepokretnosti u iznosu od 569.142,82 evra, u dinarskoj protivvrednosti, Opština Pirot će uplatiti u 60 jednakih mesečnih rata po 9.485,72 evra, u dinarskoj protivvrednosti, po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate na račun budžeta Republike Srbije.
Kako je Pirotskim vestima danas izjavio opštinski većnik zadužen za vanprivredu Boban Nikolić, danas je komisija Ministarstva odbrane obišla sve stanove i primopredaja je sa tehničke strane završena.
Primopredaja je, sa tehničke strane završena, danas je komisija preuzela 11 stanova, a Opština će ostatak isplatiti Ministarstvu u 60 jednakih mesečnih rata. Reč je o objektu od preko 3.000 kvadratnih metara u najstrožem centru grada. Nakon adaptacije ovaj objekat će nam omogućiti da obezbedimo godinama unazad nedostajući prostor za mnogobrojne institucije kulture, poput Gradske biblioteke, zatim za humanitarne organizacije i slična udruženja – kazao je Pirotskim vestima Nikolić.

Tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

8 Comments

 1. Sve je to lepo, ali mi se čini da je sama zgrada dosta ruinirana (spolja i unutra), tako da ova cifra neće biti konačna, a i treba održavati 3 000 kvadrata, što neće biti mala stavka.

 2. Masala!Ajde objavite spisak svih oficira i podoficira koji ce dobiti stanove?!Zapitajte se ljudi koliko je ova zgrada neophodna opstini Pirot i kako je do sada funkcionisala bez nje.Ovo je uradjeno zato sto vise nije bilo mesta za zaposljavanje partijskih vojnika u zgradi SO pa su morali da se sire.Ako mislite da je ovo kafanska prica,prosetajte gradom u prepodnevnim satima i srescete bar 30 njih iz opstine koji setaju i zevaju u izloge jer jednostavno nemaju sta da rade.Sad ce bar imati prilike da besplatno citaju i bar malo se obrazuju.Da ne zaboravite,javnost mora da zna ko ce sve dobiti te stanove.Ako jos jedan put obrisete moj komentar bicu prinudjen da podnesem tuzbu protiv vas jer krsite moja prava na slobodno izrazavanje i jos nekoliko tacaka zakona.Sebe mozete ukinuti bez posledica ali posto ste vec dali mogucnost da se i drugi cuju gledajte da to postujete,vama ide u prilog.

  1. Poštovani “Pukovniče”,

   nemate razloga da pretite, samo se pridržavajte pravila, jer za objavljeni komentar koji Vi objavite pod pseudonimom, odgovorne su Pirotske vesti, zato …

   molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete.
   Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja. Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

   Pirotske vesti Vam kod neodobravanja komentara, istu informaciju prosledi na mail, koji ste ostavili prilikom pisanja komenatara.

   Pirotske vesti!

  2. I lažno predstavljanje je krivično delo po KZS-u 🙂 i to bi se ovde kvalifikovalo kao produženo krivično delo 🙂 Šalom na stranu, uskoro će se menjati pravila prilikom stavljanja komentara kako bi se lažno predstavljanje svelo na najmanju moguću meru. To je problem sa kojim se susreću svi portali.

 3. Администраторе,препоручујем да уведете оцењивање коментара са + и – ,да би се видело шта посетиоци сајта мисле о њима.Овај сајт најозбиљнији у округу,битан формирање јавног мњења

 4. gospodin pukovnik je na zalost u pravu…
  lepo bi bilo da pirot ima moderan bioskop.. ali je steta sto je situacija takva kako je rekao gore navedeni…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker