Gradska hronika

Omladinski stadion u Pirotu od danas nosi naziv istaknutog trenera Svetislava Karija Pešića

Omladinski stadion od danas nosi naziv proslavnjenog selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Piroćanca, Svetislava Karija Pešića. Ploču sa slikom istaknutog trenera i natpisom „Pronaći balans između skromnosti i samopouzdanja“ otkrili su gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i direktor Sportskog centra, Nenad Đorđević. Svetislav Kari Pešić zahvalio je Piroćancima na ukazanoj časti i obećao da će uvek biti uz svoje sugrađane i promovisati ime Pirota širom sveta.

Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra, rekao je da će od danas svako dete koje dolazi na Omladinski stadion proći pored slike Svetislava Karija Pešića koja će ukazivati na jedini pravi put u životu, put sa mnogo uspona i padova, znoja, rada, discipline, hrabrosti i put do uspeha. „U današnjem sistemu poljuljanih vrednosti nema boljeg uzora od Svetislava Karija Pešića, mi Piroćanci srećni smo da imamo čoveka po kome danas Omladinski stadion dobija ime i da se ponosimo u celom svetu što je Kari naš Piroćanac“ – rekao je Đorđević.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, podsetio je okupljene sugrađane  da se njegovo poznanstvo sa Pešićem desilo  u godini kada je postao predsednik oštine Pirot i kako je naveo, Svetislav Kari Pešić bio je jedan od prvih ljudi kojima se obratio nakon stupanja na funkciju. „Ubrzo nakon toga dogovorili smo da on postane sportski promoter grada Pirota, da promoviše grad u zemlji i  inostranstvu i on to neprestano čini. Želeli smo da mu se odužimo na neki način i dodelili smo mu tituli zaslužni građanin grada Pirota. Hvala mu na prilici da se ponosimo njime“ – poručio je gradonačelnik Pirota. On je najavio da je u okviru stadiona u planu otvaranje muzeja sporta gde će pored ostalog biti izložen deo kolekcije sa izložbe koja je sinoć otvorena u Galeriji „Čedomir Krstić“.

Svetislav Kari Pešić je istrakao da je upravo na ovom stadionu počeo da se bavi košarkom i da je na ovaj način ukazana čast ne samo njemu nego i njegovim saigračima sa kojima je započeo košarkašku karijeru. On je zahvalio klubovima koji su pokrenuli inicijativu da stadion ponese njegovo ime, Gradu i građanima Pirota, za koje je kako kaže uvek tu. „Ja uvek stojim ispred vas i iza vas i obećavam da ću i delje da radim na afirmaciji našeg grada naročito u sportu. Moji sportski rezultati su poznati ali se nadam da nije samo to razlog što će ovaj stadion nositi moje ime“ – rekao je Pešić.

Nakon svečanosti deca iz sportskih klubova fotografisala su se sa legendom pirotskog sporta. Selektor Pešić je strpljivo pozirao, potpisivao majice, dresove i lopte i družio se sa mališanima na stadionu koji od danas nosi njegovo ime.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker