Lokalna samouprava

“OLIMPIJSKI KARNEVAL” STIŽE U PIROT

Član Olimpijskog tima Srbije u pratnji samba plesačica i kapuerista, posetiće u utorak, 31.maja Pirot, gde će na Trgu pirotskih ratnika biti održan „Olimpijski karneval“. Reč je o petom  ovogodišnjem Olimpijskom karnevalu, od ukupno devet, koji organizuju Vojvođanska banka i Olimpijski komitet Srbije.

image
Centar Pirota

Uz zabavni program i druženje sa našim olimpijcem, biće održano i takmičenje za osnovce iz Pirota , koje će učenicima od I do IV razreda, dati priliku da se zajedno sa vršnjacima iz ostalih osam gradova takmiče i pokušaju za svoju školu da osvoje nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije.

UČESNICI PROGRAMA
Član Olimpijskog tima Srbije
Predstavnik lokalne samouprave
Jovan Đorđević, , direktor filijale Vojvođanske banke u Pirotu

„Olimpijski karneval” je manifestacija, čiji je cilj promocija Olimpijskog tima Srbije i priprema ispraćaja olimpijaca za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija – domaćina Olimpijade 2016, u gradove Srbije donose samba plesačice i kapoeristi iz Centra brazilske kulture. Posle Bečeja, Bajine Bašte, Vranja ,Ivanjice i Pirota , „Olimpijski karneval”  je planirano da se održi i u Zrenjaninu, Šapcu…Stanovnici ovih gradova, a posebno oni najmlađi, imaće priliku da se zabave i druže sa članovima Olimpijskog tima Srbije. Pored zabavnog i sportskog dela  „Olimpijski  karneval” za učenike osnovnih škola ima i takmičarski karakter, tako da će pobednička škola na nivou svih gradova, osvojiti nagradu u sportskoj opremi u vrednosti od 100.000 dinara koju daruje Vojvođanska banka, koja je zvanična banka olimpijskog tima Srbije već četvrti olimpijski ciklus za redom.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker