Ostale vesti

Olakšice za novozaposlene

Kako je predviđeno izmenama zakona, poslodavac će imati pravo na povraćaj 65 odsto plaćenog poreza ako je zasnovao radni odnos sa najmanje jednim, a najviše sa devet radnika.

 

Panorama Pirota

Danas su u Narodnoj Skupštini usvojene izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana kojima će privatni poslodavci od 1. jula dobijati poreske olakšice za svakog novozaposlenog radnika, kao i izmene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.
Kako je predviđeno tim izmenama, poslodavac će imati pravo na povraćaj 65 odsto plaćenog poreza ako je zasnovao radni odnos sa najmanje jednim, a najviše sa devet radnika, 70 odsto ako zaposli od 10 do 99 radnika i 75 procenata za zapošljavanje najmanje 100 novih radnika.
Poreske olakšice odnose se na zapošljavanje novih radnika nezavisno od starosne granice, odnosno radnog iskustva.

Izmene Zakona o porezu na dohodak, prema predlagaču, primenjivaće se od 1. jula, a poreske olašice može ostvariti poslodavac koji poveća broj zaposlenih u odnosu na broj radnika koje je zapošljavao 31. marta, kao i onaj koji započne obavljanje delatnosti posle tog datuma.

Poslodavac, odnosno preduzetnik, koji zaposli novog radnika, ima pravo na povraćaj dela plaćenog poreza na zaradu za novozaposleno lice, isplaćenu zaključno sa 30. junom 2016. godine.

A.Ć

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker