Gradska hronika

Okrug:intenzivan rad inspektora

Republičke inspekcije koje pokrivaju teritoriju Pirotskog upravnog okruga, prošle godine su radile intenzivno i bile danonoćno na terenu. Istovremeno su se prilagođavale novim propisima koji su doneti u raznim oblastima.

inspektori

Ovo je rekao načelnik Pirotskog okruga Dimitrvije Vidanović, na prvoj ovogodišnjoj konfenerciji za novinare.

Načelnik inspekcije rada Aleksandar Popović je naglasio da je ta inspekcija radila na teritoriji cele Srbije i da je  otkrila 505 neprijavljenih radnika. Nakon kontrola poslodavci su prijavili 447 radnika iz takozvane “sive zone”. Krajem godine u Pirotu je kontrolisan rad taksista. U tim kontrolama, poslodavci su prijavili dvadesetak radnika, a registrovano je i 10 novih prevoznika.Podneta je i jedna krivična prijava povodom smrtnog slučaja radnika na Ciiglani, zbog nepreduzimanja mera iz oblasti zaštite na radu.

Veterinarska inspekcija je imala 54 kontola.Tokom proteklog decembra, uništeno je 29 kilograma mesa, a registrovana su i dva slučaja bruceloze kod divljih svinja i to na području babušničke i dimitrovgradske opštine-rekla je načelnica  Snežana Stojanović.

Leposava Veljković koja je na čelu sanitarne inspekcije je naglasila da su konrolisani ugostiteljaski objekti u kojima se slavila Nova godina, da su naplaćene 4 mandatane kazne, ali su u maloprodajnim objektima kontolisane i dečje igračke i higijena.

Tržišna inspkecija kojom  Slobodan Todorović je posebnu pažnju obratila na primet duvana i pirotehničkih sredstava.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker