Politika

Okrug ruši opštinu!?

Lokalna vlast u Pirotu podržava sve mere Vlade Srbije i lično  premijera Aleksandra Vučića, koji najverovatije nije upoznat sa  namerama pirotskog Povereništva SNS koje želi na silu da preuzme vlast, koja se može dobiti ili izgubiti samo na lokalnim izborima, a ne na silu i lažima  kako to lokalni čelnici Povereništva SNS pokušavaju!

panajotovic i popovic

Ovo je suštinska poruka sa  današnje konferencije za novinare koju su u zgradi SO održali Milan Popović,  predsednik SO Pirot i Vidojko Panajotović, šef pirotskih socijalista i koalicioni  partner predsednika opštine Vladana Vasića.

Popović i Panajotović su demantovali tvrdnje povereništva SNS da je Vasić proneverio budžet SO za 40 miliona dinara i da je zbog prekršajno kažnjen sa 50.000 dinara.

-Predsednik jeste prekršajno  kažnjen, ali samo zbog toga što je  već planirani novac u budžetu, namenjen socijalnim davanjima ,uz odluku OV i SO prebacio sa jedne na drugu poziciju.  Tu nepravilnsot počinnili su gotovo svi gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji, na osnovu Uredbe iz 2008.godine, koja je promenjena tri godine kasnije, a  neki  to rade i dan-danas-konstatovali su Popović i Panajotović.

Svoje tvrdnje, da se na pojedine odbornike većine vrši pritisak, kako bi promenili stranu, Popović je ilustrovao primerom odbornika Zorana Aleksića, koji je posle pretnji batinaša doživeo zdravstvene probleme sa kojima je smešten na Internom odeljenju pirotske Bolnice.

–  Unošenje nemira i želja da se vlast preuzme na silu, nije dobro za grad, jer odbija investitore. Članovi Povereništva održavaju sastanke u zgradi okruga ili u HE Pirot, pa se postavlja pitanje da li je načelnik okruga načelnik svih građana, da li se bavi poslovima za koje je plaćen, ili se više bavi stranačkim pitanjima na mestima gde to nije dozvoljeno. Odnosno da li je jednu ulogu zamenio drugom-rekao je Popović.

naprednjaci

Povodom, kako su rekli ,sve učestalijih napada druge strane-opozicije, na pojedine odbornike, Panajotović je izrazio nadu da će državni organi raditi svoj posao, u protivnom odbornici vladajuće većine biće prinuđeni da se samoorganizuju i na taj način da se zaštite.

P.V.

Slične vesti

5 Comments

  1. Nije to samo SNS vec i misljenje vecine gradjana.Dost aje bilo samovolje doticne menazerije.Od kako je poceo trend otpustanja pirotska opstina ima sve vise radnika koji su gle cuda u nekoj vezi sa nekim politicarem (roditelj,rodjacka,kumovska prijateljska i ona poslednja da je ne imenujemo ) Naravno ista je situacija i u ostalim javnim preduzecima.Ponasanje nekih vlastodrzaca je prosto neverovatna kao da smo u feudalizmu a ne u nazovi demokratskom drustvu,samim tim i ne cudi celoupna situacija

    1. Ovo što radi SNS u Pirotu nema nigde oni su zaslepljeni mržnjom na predsednika Vasića i ništa ih više ne interesuje. Njihov intres je vlast po svaku cenu i ništa više. Ne pripadam ni jednoj partiji ali sam simpanziter Vučića ali ovu družinu u Pirotu oko pdružnice SNS-a i predsednika okrug treba što pre smeniti. Na strani sam gospodina Vasića jer je on čovek na pravom mestu. Pozdrav …

  2. Koliko god da nam se ne svidja VV, treba biti realan i reći da grad Pirot sasvim dobro funkcioniše u delu nadležnosti opštinske uprave.
    Kao neko ko je stalno na relaciji Pirot-Niš, upoređujući funkcionisanje gradskih službi, Pirot je primer za Niš,a verujem i za mnoge druge gradove.
    U Nišu, gde je SNS na vlasti, vidljivo je katastrofalno stanje po pitanju stanja ulične infrastrukture, javnog osvetljenja, toplane, komunalnog preduzeća Gorica, uređenja parkovskih površina, finansiranja budžeta, i mnogih drugih stvari.
    Ono što je pirotska vlast malo učinila jeste privlačenje investitora za otvaranje novih radnih mesta, stimulisanje i podsticaj preduzetnika.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker