Lokalna samouprava

Ogromno priznanje Fajnenšel tajmsa Slobodnoj zoni Pirot

Četvrti put zaredom Slobodna zona Pirot nagrađena je od strane Financial Timesa visokim rangiranjem, što pokazuje da postoji kontinuitet u privlačenju investicija, povećanju proizvodnje, novom zapošljavanju i sve većem izvozu uz konstantno poboljšanje uslova za investiranje i unapređenje poslovnog ambijenta za kompanije koje rade na ovom području. Ovako visoke rezultate i po svetskim merilima napredno poslovanje ostvareno je zahvaljujući trudu i nesebičnom radu malog kolektiva Slobodne zone Pirot na čijem se čelu nalazi direktor Dr Dragan Kostić koji je i predsednik Regionalne privredne komore Niš.

slobodna-zona-nagrada

Na web sajtu fDi Inteligence http://www.fdiintelligence.com/Rankings/Global-Free-Zones-of-the-Year-2016, po analizi fDi Magazina, specijaliziranog za strana ulaganja, objavljeni su rezultati rangiranja slobodnih zona za 2016. godinu pod nazivom „Svetske slobodne zone u 2016“.

 

U ovom prestižnom ragniranju Slobodna zona Pirot dobila je specijalnu nagradu „Export Booster Award“ po izboru urednika fDi Magazina.

tigar-tajers-valjara-300x194.jpg

Osim u ovoj kategoriji izbora glavnog urednika Slobodna zona Pirot dobitnik je nagrade „Bespoke award“ i u sledećim kategodijama: „Start-up support“, „Infrastructure upgrade“, „Expansions“, „Financial incentives“ i „Cluste support“.

 

U kategoriji finansijske pogodnosti slobodna zona Pirot pobedila je zahvaljajući novoj de minimis pomoći Grada Pirota po „Odluci o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji grada Pirota“, što Pirot ponovo stavlja u sam vrh lokacija koje privlače investitore.

 

Slobodne zone u Srbiji su ostvarile značajne rezultate u poslovanju u proteklom periodu, te je zabeležen ponovni rast ukupnog prometa, izvoza i povećanje broja kompanija, kao i povećanje broja zaposlenih u njima, što je i doprinelo još jednom visokom rangiranju slobodnih zona Srbije a posebno Slobodne zone Pirot.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker