Gradska hronikaLokalna samouprava

Veliko interesovanje investitora

Na Sajmu lokalnih samouprava i biznis bazam, koji su danas otvoreni u Beogradskom sajmu, zapaženo učešće ima i opština Pirot koja je na svom štandu svim zainteresovanim potncijalnim invetitorima predstavila svoje potencijale, izjavila je Pirotskim vestima šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marija Đošić.2013-11-27 11.34.55-Interesovanje investitora je ogromno i ja verujem da će biti i konkretnih rezultata. Na sajmu su predstavljene sve opštine u Srbiji, a prisutan je i veliki broj preduzetnika i investitora iz Srbije, ali i svih zemalja bivše Jugoslavije, zatim Bugarske, Italije i drugih zemalja. Cilj je da se na jednom mestu nađu investitori i predstavnici opština u Srbiji kako bi se pospešila ekonomska situacija u opštinama širom Srbije-kazala je Đošićeva.

tekst  A.Ć.

foto KLER

Slične vesti

7 Comments

  1. Koji konkretno investitori su bili zainteresovani za investicije u Pirotu, Nemojte pausalno davati izjave samo da bi opravdali svoje postojanje i svoje prisustvo na tamo nekom sajmu.

  2. @Bojan, bravo majstore, pravo pitanje, za sve ove godine ne vlasti, vladajuca koalicija nema nijednu ozbiljnu investiciju iza sebe, Miselin ne racunam, dosli bi koja god da je partija ili koalicija, i to bez ikakvih subvencija, jednostavno im se to isplati iz vise razloga. Ali ajde da ne budem dezurni pljuvac, kad je u pitanju infrastruktura, ulepsavanje grada, kapitalni objekti o kojima nismo ni mastali, ova vlast zasluzuje desetku, pogotovo sto su pravi majstori u pisanju projekata i navlacenju para iz EU i Republike. Nista nije niti crno niti belo, sve je sivo.

  3. Prazna prica , kao i do sada …ako se dobro secam bio je formiran tim za privlacenje stranih inestitora u Pirot i nista od toga …ako u investicije spada uredjenje gradskog trga ili zatvoreni bazen cije ce odrzavanje da nas kosta k’o Petra kajgana …iz licnog iskustva znam da je propala jedna investicija od nekoliko milona eura , jedino iz razloga neazurnosti i neefikasnosti nase opstinske administracije .

  4. Na takvim manifestacijama jednostavno se morate pojaviti. Pitajte preduzetnike ili one koji se bave marketingom koliko im znači učešće na ovakvim sajmovima jer investitora generalno u Srbiji ima jako malo jer nismo baš zemlja koja je raj za investitore. Smatram da opština treba na što više ovakvih sajmova da se pojavi jer nikad se ne zna. Administracija u Pirotu ništa nije ni bolja ni gora od naše državne administracije, čak mi se čini da se broj radnika u opštinskoj upravi uopšte nije povećavao poslednjih desetak godina, čak se smanjivao, dok se broj činovnika u državnom aparatu vrtoglavo povećao, a te priče o propalim investicijama….. ko zna zašto je dobro, u svojstvu investitora danas se pojavljuju zastupnici mafije, kriminalci i svakakvi drugi sumnjivi likovi koji prave više štete nego koristi, pogledajte šta bugarski investitori uradiše širom Srbije, kolko firmi zaposliše, a svi iz tih gradova su se hvalili kako dovode investitore iz Bugarske, svi osim radnika koji godinama nisu priimali plate, takvih primera ima kolko oćeš. Investitor kakav Pirotu treba je Mišelin i to što Mišelin gradi novu fabriku u Pirotu dovoljan je argument za sve ostale investitore jer neće Mišelin bilo gde da gradi fabriku, da budemo jasni….Čak se priča da će po završetku projekta Big Tigar, Mišelin praviti još jednu ogromnu fabriku, veliko ko ove dve zajedno. Tačka.

  5. Niko nije pominjao broju zaposljenih u administraciji , vec njenu neefikasnost , a nece biti da su osim Miselina svi ostali potencijalni investitori mafijasi…osim toga , dolazak Miselina u Pirot nije zasluga sadasnje lokalne samouprave , vec rezultat procesa koji traje vec nekoliko decenija.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker