Gradska hronika

Odstreljen vuk kod Petrovca

Kod sela Petrovac u mestu zvanom Drenova glava pirotski lovac Miomir Micić odstrelio je vučicu od 45 kilograma.

image

Kako Miomir kaže za Pirotske vesti vučica je bila stara oko četiri godine.
Micić se lovom bavi četvrt veka. Odstelio je četiri vuka, 15 divljih svinja i veliki broj pernate divljači i lisica. Dugogodišnji je član LU “Ponišavlje” i aktivno učestvuje u hajkama na predatore kao i u akcijama prihrane divljači tokom jakih zima.

Slične vesti

5 Comments

  1. ne mogu da verujem da ovakvog lika stavljate u novine i jos u superlativu govirite o tome koliko je pobio divljih zivotinja, ne daj boze da su svi ljubitelji zivotinja kao taj cuveni lovac. covek koji uziva u ubijanju zivotinja nije normalan i ne treba ga promovisati jer je to nakaradan sistem vrednosti.

  2. Bravo majstor Micko,a sta treba da uzme da zakolje ovcu i da nahrani vuka,sta sve nece narod da napise to je strasno, razumem da je ubio pitomu zivotinju pa ok, ali ovakve stetocine da neko tako brani koje ljudima desetkuju prinose i onako oskudne to nikad necu razumeti.

  3. Svaka cast kolegi Micku, ulov vuka je cesto slucajan a ponekad i plod umesnosti lovca. Ako je neko uspeo da odstreli ili ubije (nije neophodno koristiti izraze koji se mogu protumaciti i kao eufemizmi, odstrel jeste ubijanje) cetri vuka, vise je od prosecnog lovca jer za to treba imati i oko ali i odlicno oruzje i veliko iskustvo.
    Vuk nikako nije ugrozena zivotinjska vrsta, cak je u ekspanziji zadnih 30-tak godina. Bilo ga je neophodno stititi nakon velikih trovanja pedesetih godina proslog veka kad su partizanski velikopametnici sejali sumama leseve zivotinja zatrovanih strihninom ali sada opet pocinje da predstavlja problem jer cini dosta steta ekstenzivnom stocarstvu i lovcima. Broj ulovljenih (odstreljenih, ubijenih) primeraka je daleko manji od prirastaja ali se pod pritiskom svakojakih zeleno obojenih mediokriteta pocinje uvoditi nekakve godisnje odstrelne kvota udruzenjima iako sa stanovista lovnog gazdovanja uz jos jednog novog opasnog predatora, sakala, cine ogromne stete fondu ostale lovne divljaci…..
    ….a sto se tice ostale ulovljene nase i Mickove divljaci, onima kojima ovakav uspeh jednog lovca smeta ostaje da reaguju na mestu predvidenom za to a komentari nakon teksta su jedno od njih. Samo, neka se zapitaju dali kobasice,pastete i hamburgeri nastaju od presovanih deklaracija ili za to u klanicama “stradaju” milioni pitomih zivotinja kojima covek oduzima zivot ponekad na mnogo gore nacine nego sto je sok ili masivno krvarenje nastali pogotkom puscanog zrna. Jednostavno, mi smo najgori predstavnici omnivora a pretezno oportuni predatori, to iz gena nece nestati zato sto neko misli da je postao od lisaja, ovakvi kakvi smo, postali smo zahvaljuuci rastu mozga pod uticajem preteznog unosa belancevina zivotinskog porekla. Neki od nas ce to priznati i nastaviti da se bave onih cime smo se u osnovi bavili i pre 250 000 godina a ostali ce da se sablaznjavaju a malo posle otrce u kasapnicu ili na taze cvarke.
    Micko, svaka ti cast jos jednom i DOBAR POGLED jos mnogo godina!

  4. Predlazem nasim prijateljima zastitnicima divljaci i (pretpostavljam) zivotinja uopste da posete sajam Caribrodska susenica i da organizotore i izlagace pitaju dali je svinjama i govedima dok su klani, citana poezija i da demonstriraju jer su uslovi bili nehumani ili da reklamiraju zenshen i kamilicu kao zamenu za dimljeno meso i vino.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker