Lokalna samouprava

Održana sednica SO Pirot

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Pirot odbornici su se potvrdno izjasnili o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine, a donete su i odluke koje su značajne za predstojeću grejnu sezonu, odluka o određivanju lokacije za buduću auto-pijacu u Pirotu, kao i odluke vezane za rad PU “Čika Jova Zmaj” i druge odluke.

ACA_0093_resize

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kazao je da se budžet izvršava skoro idealno.

Budžet opštine se izvršava skoro idealno, iako je situacija u zemlji teška. To znači da smo realno predvideli prihode i rashode, šestomesečni obračun kaže da je 46 procenata budžeta ostvareno, a idealno je 50 procenata, nemamo nikakve deficite, manje je potrošeno, kamo lepe sreće da je u takvoj situaciji državni budžet-kazao  je Vasić i klasičnom zamenom teza nazvao optužbe opozicione SNS da on lično ima bilo kakve veze sa situacijom u “Prvom maju”.

Na tuđoj muci ubirati političke poene to je po meni žalosno. Naravno da smo podržali svaku akciju ozdravljenja ove kompanije i bilo kog drugog preduzeća koje posluje na teritoriji opštine Pirot-kazao je između ostalog Vasić.

Vasić je kazao da su donete i odluke koje će omogućiti ljudima koji ne žele da koriste usluge Gradske toplane da se pod odgovarajućim uslovima isključe sa mreže.

Vodili smo računa i o onima koji žele da se greju, kao i o onima koji žele da se isključe sa mreže-kazao je Vasić novinarima po završetku sednice.

 

ACA_0114_resize_editedJagoda Šnele, načelnica Odeljenja za finansije kazala je novinarima da je izvršenje budžeta dobro, da nema problema i da će tako biti verovatno i do kraja godine.

U toku su građevinski radovi na rekonstrukciji mosta Gazela, počeće se sa izgradnjom novog mosta na Drugom ringu, radi se oko Zatvorenog bazena, danas je išlo plaćanje za presvlačenje ulica u gradu i selima Direkciji za izgradnju grada tako da će do kraja godine biti potrošena sva predviđena sredstva za investicije.ACA_0104_resize

Šef odborničke grupe SNS-a Dimitrije Vidanović kazao je na konferenciji za novinare da je na današnjoj sednici usvojeno nekoliko amandmana odbornika ove stranke.

Dosta predloga i amandmana naše odborničke grupe je prihvaćeno, pogotovu kada je reč o toplani, gde su prihvaćena dva naša amandmana, prihvaćen je predlog za dopunu dnevnog reda kada je reč o utvrđivanju lokacije za formiranje auto-pijace u Pirotu što pozdravljamo i što ukazuje na određenu konstruktivnost i da je odbornička većina u Pirotu prepoznala da je to nešto na čemu treba raditi-kazao je Vidanović i dodao da lokalna vlast ne može da bude oslobođena odgovornosti za ono što se dešava u “AHA Mura Prvom maju” čiji su radnici već dva dana u generalnom štrajku.

Narodni poslanik ove stranke Radmilo Kostić kazao je na konferenciji da su glavni zagovornici privatizacije “Prvog maja” bili predsednik Vasić i tadašnji ministar Mlađan Dinkić, dok je bivše rukovodstvo imalo stav da ne treba žuriti u privatizaciju.

Svesni smo činjenice da je sada “AHA Mura Prvi maj” privatno preduzeće, ne nalazi se u postpuku restrukturiranja. Do juče je bio rok da vlasnica kompanije položi depozit u iznosu od pet miliona evra na račun, da se izmire obaveze prema radnicima i nastavi sa investicionim ciklusom-kazao je Kostić i dodao da se nada da će vlasnica uplatiti potrebna sredstva i da će radnici pirotske konfekcije već u ponedeljak nastaviti normalno da rade.

tekst i fotografije A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker