Lokalna samouprava

Usvojen rebalans budžeta

Odbornici SO Pirot, na današnjoj sednici, pored ostalog, izglasali su smene i imenovanja novih direktora u pojedinim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač lokalna vlast.

Takođe prihvaćena je i ostavka Aleksandra Z. Ćirića, zamenika predsednika SO, umesto koga će tu funkciju ubuduće obavljati Milan Petrović, dosadašnji šef odborničke grupe SPS.

sednica_05_resize

Većinom glasova, za novog v.d. direktora Regionalne deponije, imenovan je Bojan Pešić, umesto Zorana Stankovića. Ova smena je izazvala polemiku  u kojoj su odbornici SNS tvrdili da je smena politički motivisana jer deponija uspešno posluje. S druge strane predsednik NO u ovom preduzeću Zoran Krstić, rekao da je bilo propusta u radu, odnosno da direktor Stanković nije obrazložio pojedine stavke iz izveštaja u poslovanju-uprkos tome što je Narzorni odbor to zahtevao. Kako je na sednici rečeno, saglasnost za Stankovićevu smenu će morati da daju i okolne opsstine.

Za novog direktora Radio Pirota, imenovan je  Vladimir Ristić , umesto Olivere Kitanović. Odborničkom odlukom, za zamenika direktora u Domu zdravlja imenovan je dr Rihard Šnele. Reč je o novoj funkciji.

sednica_13_resize

Kako je nakon sednice novinarima kazao predsednik SO Pirot Milan Popović, sednica je protekla sa manjim izgredima i lošim ponašanjem, ali je generalno gledano održana u dobroj atmosferi.

Bilo je neprikladnog ponašanja, licemernost i nadobudnost kada je reč o ponašanju republičkog poslanika koji se tako verovatno ne ponaša u republičkoj skupštini jer on tamo i ne traži reč ne izlazi za govornicu pa se tako i ne ponaša. Ovde već po drugi put pokušava da uradi nešto što ne priliči njegovoj funkciji niti ovom domu. Ali, ako to ostavimo postrani, mislim da je sve ostalo proteklo u najboljem redu. Kada je reč o kadrovskim pitanjima, opozicija je štitila one pojedince koji su razrešeni. Čuli smo obrazloženje predsednika Nadzornog odbora, na šta se sve direktor oglušio, oni su doneli zaključak da moraju tako nešto da urade, i mi taj zaključak poštujemo-kazao je Popović govoreći o razrešenju direktora Deponije.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker