Lokalna samouprava

Održana sednica Skupštine Grada

Na današnjoj sednici Skupštine Grada Pirota, uz prisustvo odbornika iz parlamenta Montane, dnevni red je sadržao deset tačaka, a među ključnim tačkama je bila Prezentacija projekata prekogranične saradnje grada Pirota i Montane, kao i Izveštaj o izvršenju Odluke o Budžetu grada za period 1.1-30.6 tekuće godine, kao i Odluka o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji grada, na predlog Gradskog veća, koju su odbornici usvojili jednoglasno. Donešena je i odluka o promeni osnivačkih akata javnih preduzeća čiji je osnivač grad.

skupstina-4

Nakon diskusije pozicije i opozicije, usvojene su sve predložene tačke dnevnog reda.

skupstina-3

Za v.d. direktora Regionalne deponije odbornici su danas imenovali Nebojšu Ivanova, bivšeg predsednika opštine Dimitrovgrad.skupstina-1

Predsednik opštine Montana, Zlatan Živkov zahvalio se domaćinima na prijemu i dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo zbog izuzetne dugogodišnje saradnje sa Pirotom, sa nadom da će saradnja Pirota i Montana biti još bolja u narednom periodu. Gradonačelnik Vasić se takođe zahvalio gostima iz Montane, sa kojima smo realizovali brojne projekte značajne za naš grad. 

skupstina-2

Vasić je nakon sednice još jednom istakao važnost donošene Odluke o dodeli pomoći male vrednosti privrednim subjektima na teritoriji našeg grada, po kojoj će se pomoć dodeljivati privrednim subjektima registrovanim na teritoriji našeg grada, pri izgradnji objekata u vidu oslobađanja od plaćanja naknada, taksi i doprinosa, ali i korisnicima kod eksploatacije objekta u vidu oslobađanja taksi i naknada za rok od tri godine, a sve u cilju unapređenja ekonomskog razvoja grada Pirota i smanjenja stope nezaposlenosti, kao i unapređenje razvoja preduzetništva.skupstina-6

-Poznato je da Pirot ima sertifikat za povoljno poslovno okruženje, da imamo razne mere podsticaja ulaganja u naš grad, što je sve doprinelo da imamo povećano interesovanje za naš grad. Imali smo mnogo odluka koje su tretirale tu materiju i mi smo želeli da i zbog novih zakonskih rešenja, donesemo jedinstvenu odluku i da sve ostale stavimo van snage, ali i poštujemo nova zakonska rešenja. U diskusiji kod usvajanja predloga ove odluke na Gradskom veću i komisijama, bilo je polemike da li odluka treba da važi samo za industrijsku i slobodnu zonu ili za ceo grad, da li samo za objekte proizvodne deletnosti ili za bilo koje, i na kraju smo doneli rešenje koje će ponovo izdvojiti naš grad u odnosu na ostale, po atraktivnosti poslovanja, a to je da smo doneli odluku da te pogodnosti za novoizgrađene objekte važe na teritoriji celog grada i da stimulišemo novoizgrađene objekte u proizvodnoj delatnosti, dok će u Slobodnoj zoni stimulacija važiti za sve delatnosti – izjavio je nakon sednice, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić.

Foto – Grad Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker