Lokalna samouprava

Održana sednica Opštinskog veća

Izveštaj o radu PU “Čika Jova Zmaj” i tačke vezane za JP”Gradska toplana” bile su ključne tačke dnevnog reda na danas odžanoj sednici Opštinskog veća.

22vecePre pomenutih tačaka na dnevni red sednice razmatrala se Odluka o matičnim područjima, pa je sa ciljem ekonomičnosti ovom odlukom planirano da budu ukinuta pojedina matična područja.

Opštinski većnici razmatrali su tačke vezane za JP “Gradska toplana”.

Prethodna Odluka kojom je omogućen otpis kamate i otplata starog toga za grejanje, na rate, pokazala je dobre efekte, i sada smo dali predlog da se ova mogućnost građanima obezbedi i u narednih šest meseci. Takođe smo na današnjoj sednici uredili Dopunu pravilnika za isklučivanje domaćinstava sa sistema centralnog grejanja. Oba predloga će se pred odbornicima naći na sednici u petak – izjavio je predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić.

Vasić je takođe naglasio da je Gradska toplana potpuno tehnički spremna za početak grejne sezone, i da su i ako smo u septembru, već nabavljene prve količine mazuta, što to nije bio slučaj ranijih godina.

Dobra vest vezana za PU”Čika Jova Zmaj” je to što će biti angažovan veći broj vaspitača kako bi se otklonile liste čekanja za decu koja žele da pohađaju vrtić – izjavio je ditektor ove ustanove Miloš Teodosijević na današnjoj sednici Opštinskog veća.

Tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker