Lokalna samouprava

Održana sednica Gradske skupštine

Danas, 30. novembra, održana je osma sednica Skupštine grada Pirota na kojoj su odbornici usvojili nekoliko bitnih odluka, a među njima i izveštaj o realizaciji budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine. Odbornik i šef Odborničke grupe “Najbolje za Pirot” Žarko Todorović želeo je da se osvrne na realizaciju budžeta, ali prema mišljenju predsednice Skupštine grada, Milene Dimitrijević, nije se držao teme već je govornicu iskoristio u druge svrhe zbog čega mu je oduzeta reč. Predsednica Dimitrijević kaže da je za nju to novo iskustvo i smatra da je postupila pravilno.

“Ovo je za mene novo iskustvo, prvi put sam oduzela reč, odborniku, Žarku Todoroviću posle dve opomene. On je skupštinsku govornicu iskoristio za predizbornu kampanju i nisam to mogla da dozvolim. Pokušao je da, kada gradonačelnik nije bio u sali, iznosi svoje lične stavove i prenese odgovornost zbog suočavanja sa belom kugom na gradonačelnikova leđa, što stvarno nije u redu. Ono što ja lično želim da kažem to je da sam povlašćena da radim u timu na čijem je čelu, gradonačelnik, Vladan Vasić, čovek koji radi 24 sata dnevno i koji ima apsolutno sluha za sve probleme i potrebe u ovom gradu” – izjavila je dr Dimitrijević.

Prema podacima iz najnovijeg popisa stanovništa primetno je značajno smanjenje broja stanovnika u Srbiji, pa i u Pirotu. Ova problematika će sigurno biti interesantna mnogima koji se bave politikom, naročito ljudima iz opozicije. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, poziva sve one koji žele dobro našem narodu i gradu Pirotu da kažu šta je to što treba uraditi, bez obzira da li su na vlasti ili opoziciji. Vasić kaže da se kao mlad čovek počeo baviti politikom jer nije želeo da bude sa strane i govori šta bi trebalo uraditi, već se konkretno angažovao.

Dr Žarko Todorović, šef Odborničke grupe “Najbolje za Pirot”, oštro je osudio odluku predsednice Skupštine grada, dr Milene Dimitrijević, da mu oduzme reč i smatra da tako nešto nije u skladu sa demokratskim načelima.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker