Gradska hronika

Održan protest radnika Aha Mure

Inicijativni odbor Aha Mure Prvi Maj organizovao je danas okupljanje u centru grada pored modne kuće Prvi Maj, a pozivu se odazvalo stotinak radnika pirotske tekstilne fabrike. Nakon okupljanja u centru, radnici su protestnom šetnjom otišli do kruga fabrike gde su se i mirno razišli.

Cilj ovog okupljanja je da izrazimo svoje nezadovoljstvo pre svega menadžmentom i ukažemo na stanje u kom se nalaze radnici, a iskoristili smo i priliku da radnici potpišu inicijativu koju ćemo predati tužilaštvu, a odnosi se upravo na to, kako su trošena sredstva u firmi, kako je moguće da i pored subvencija firma danas duguje više od deset miliona eura, kao i zašto nam nisu plaćani porezi i doprinosi, ali i kako se sada isplaćuju zarade. Od tužilaštva tražimo da utvrdi odgovornost onih koji su nas doveli do ovde gde smo, a tražimo i sastanak u Vladi. Radnici su spremni da nastavimo sa protestima, ali i da pešaka krenemo za Beograd – izjavio je Pirotskim vestima Novica Andrejev iz Inicijativnog odbora i dodao da radnici traže odštetu za loše sprovedenu privatizaciju.

Tokom prepodneva saopštenjem se obratila direktorka Aha Mure, Maša Flegar, u kome je apelovala na radnike da bilo kakvi dalji protesti mogu da dovedu do toga da i ovi potencijalni zakupci odustanu od planiranog zakupa i pokretanje proizvodnje.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker