Kultura

Održan koncert  Hora i Horića Doma kulture Pirot

U okviru Novogodišnjih koncerata sekcija Doma kulture Pirot sinoć je  održan  koncert  Hora i Horića. Pored duhovnih i svetovnih kompozicija na repertoaru je bila i muzika iz filmova. Najmlađi članovi su pevali dečije pesme a nastupili su i solisti. Većeras će se publici u Domu kulture predstaviti prvi izvođački ansambl, grupa veterana i rekreativaca, drugi pripravnički ansambl, treći i četvrti dečiji folklorni ansambl i narodni orkestar. Koncert počinje u  19:00 sati, cena ulaznice je 250 dinara .

Publici u Sali Doma kulture predstavilo se oko 40 pevača koji nastupaju u  pet  sekcija. Raznovrstan repertoar pesama izveli  su članovi  hora, horića, najmanjeg  horića i dve ženske pevačke grupe.  Dirigent, Silvija Nešić, kaže, da su sve aktivnosti usmerene ka oživljavanju novogodišnjeg duha, da se institucija Doma kulture predstavi na najbolji mogući način  i da članovi svih sekcija prestave svoj dosadašnji rad i pokažu  šta su spremni da urade.

Pirotska publika rado posećuje ovakve koncerte, ocenjuje Silvija Nešić i dodaje da ima prostora za ovakvu vrstu muzike  ali  bi trebalo razmišljati  o  masovnosti i aktivnijem uključivanju škola ili drugih institucija kako bi posećenost ovakvih događaja bila još veća.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić uručio je posebna jubilarna  priznanja  izvođaima pevačkih grupa za 25 godina rada.

U subotu, 24. decembra 2022. godine od 19:00 sati u dvorani Doma kultue Pirot publici će se predstaviti prvi izvođački ansambl, grupa veterana i rekreativaca, drugi pripravnički ansambl, treći dečiji folklorni ansambl i narodni orkestar.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker