Lokalna samouprava

Odbornici usvojili planove preduzeća

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici SO,  većinom glasova odbornici aktuelog saziva usvojili su  planove i programe javnih preduzeća i uslanova čiji je osnivač lokalna vlast.

sednica so pirot

Uz povremene “varnice” koje su sevale između većine i opozicije, sednica je protekla u radnoj atmosferi, a predsedavajući Milan Popović je , zbog kako je obrazložio “nepristojnog ponašanja” u jednom momentu nakon tri izrečene opomene isključio odbornika i narodnog poslanika PS Dragana Todorovića.

opstinska sednica

Osim  saglasnosti na rad javnih preduzeća, odbornici su aminovali i saglasnost na aneks ugovora kojim  preduzeće “Putevi” Užice, traži produžetak roka za završetak radova na zatvorenom bazenu.  Pomenuti aneks predviđa da svi radovi na bazenu  budu okončani 30. aprila naredne godine, a kašnjenje se obrazlaže , kašnjenjem uplata na račun izvođača radova.

Predsednik SO Pirot Milan Popović nakon sednice izjavio je novinarima da je želja pojedinaca da se ružne stvari iz republičke skupštine prenesu na lokalni nivo.

-Zbog toga sam ja i reagovao onako kako sam reagovao. Mislim da njihov potpupak kojim su želeli da blokiraju nije bio opravdan. Svi ste svedoci da sam ja dva puta pitao da li se neko javlja za reč, ali se niko nije javio i ja sam zaključio raspravu i dao mogućnost direktorima da daju odgovore na odbornička pitanja. Na svaki način se želelo da se izazove neka vrsta incidenta, da se pokaže neka vrsta sile. Ako je ovo društvo ušlo u takvu vrstu sile ja ne znam šta reći. Mislim da sve više ulazi, ali to nije dobro i to se dešava ne samo u Pirotu već i drugim gradovima pa i na republičkom nivou. Građani to treba dobro da sagledaju i da takve ljude kazne na narednim izborima-kazao je Popović.

Narodni poslanik i odbornik SNS  Radmilo Kostić je  na konferenciji za novinare, u pauzi sednice, rekao  da pirotska opozicija ne odustaje od zahteva da se u lokalnoj vlasti raspravlja o stanju u “Aha mura-Prvi maj”, i ako je na prošloj sednici bilo reči o tome, kako bi se ustanovila odgovornost za katastrofalnu privatizaciju

-Veoma je važna činjenica da opozicija u SO Pirot od pre deset dana broji 24 odbornika i da je odbornička grupa SNS najsnažnija sa 21 odbornikom. Odluke SO Pirot su usvajane sa 32 glasa vladajuće koalicije koju čine URS, DS, GG Pirotski naprednjaci i SPS sa 7 odbornika. To dovoljno govori da je lokalna vlast poprilično uzdrmana i na ivici većine, imajući u vidu opredeljenje SPS-a da srađuje sa Srpskom naprednom strankom, što su rekli u nedavnom saopštenju – izjavio je posle sednice Boban Ranđelović, šef Odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu.

Odbornik Todorović je svoje isključenje sa sednice prokomentarisao rečima da su opomene predsednika Popovića bile neosnovane i da je reč o opstrukciji opozicionih odbornika da govore.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker