Gradska hronika

Predstavljeni najbolji omladinski projekti

Danas su, povodom 12. avgusta Dana mladih,  na konferenciji za novinare u Medija centru Doma kulture predstavljeni najuspešniji omladinski projekti pristigli na konkurs Ministarstva omladine i sporta “Mladi su zakon” koji je raspisao Resurs centar za Pirotski okrug Udruženje građana “Vizija” iz Pirota.

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa Resurs centrima po okruzima Srbije i ove godine u okviru programa MLADI SU ZAKON pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama da kroz realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam, volonterizam i humanost u svojim lokalnim zajednicama.

mladi su zakon1Imajući u vidu ulogu i ogroman doprinos omladine u svim aktivnostima Republike Srbije u pomoći stanovništvu i područjima ugroženim majskim poplavama, kao i nastojanje Ministarstva omladine i sporta da u saradnji sa partnerima i mladima pruži svoj doprinos u sanaciji, podsticanju aktivizma, volonterizma i humanosti kod mladih, svaki omladinski projekat je humanitarnog karaktera i na neki način usmeren na područja pogođena poplavama. Po rečima Jovane Icić, iz Udruženja građana “Vizija”, na konkurs je pristigao veliki broj projekata, ali su  nakon zasedanja komisije koju su činili predstavnici Resurs centra, omladinskih organizacija i Kancelarije za mlade, izabrani najuspešniji projekti koji će se finansirati i koji imaju takođe i humanitarnu komponentu, što je bio i osnovni uslov da bi projekat mogao da bude odobren.

ACA_6899_resize

Na nedavno sprovedenom konkursu za resurs centar za Pirotski okrug izabrano je Udruženje građana “Vizija” iz Pirota.

Komisija Resurs centra za Pirotski okrug, sastavljena od predstavnika Resurs centra, udruženja, kancelarija za mlade i medija iz pirotskog okruga donela je odluku da na osnovu pristiglih predloga omladinskih volonterskih projekata odabere dole navedene volonterske projekte koji će biti finansirani i realizovani u periodu 12. avgust – 1. novembar 2014. godine.

Kompletan spisak odobrenih projekata možete preuzeti klikom na sledeći link –  -Objava rezultata

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker