Gradska hronika

Od ponedeljka štrajk glađu

Poverenik ASNS sindikata u AHA Mura Prvi maj Vladica Marinković najavio je da će dvadsetak radnika ove fabrike od ponedeljka početi da štrajkuje glađu u prostorijama uprave sa zahtevom da država preuzme vlasništvo nad pirotskom konfekcijom i na taj način spasi fabriku i sačuva 1.300 radnih mesta.

-Pokušali smo sve ali nismo naišli da konkretnu pomoć države tako da smo prinuđeni na ovakav korak-kazao je Marinković novinarima.

ACA_3289_resize

Konferenciji je prisustvovala i lider ASNS sindikata Ranka Savić koja je kazala da lično ne podržava ovakav vid protesta i da je pokušala da odvrati radnike od štrajka glađu, ali da su oni ipak ostali pri svojoj odluci.

ACA_3275_resize

-Fabrika već četiri meseca ne radi i nalazi se u veoma delikatnoj situaciji. Ako država hitno nešto ne preduzme lako može da dođe do toga da se stavi katanac na fabriku. Hitno ćemo tražiti sastanak sa ministrom privrede Željkom Sertićem jer se pokazalo da formiranje radnih grupa ne daje nikakve rezultate. U Srbiji je staro pravilo da kada ne znaš ili ne želiš da rešiš neki problem formiraš lepo radnu grupu i rešen problem. Radna grupa koja je formirana niti se sastaje, niti je adekvatnog sastava tako da zaista nema efekta. Ako ne budemo zadovoljni, naša poslednja mera jeste da odvedemo radnike iz Pirota na proteste u Beograd ispred Ministarstva privrede a to može biti i inicijalna kapisla i za radnike mnogih drugih firmi koji se nalaze u sličnoj situaciji kao “Prvi maj” u Pirotu-kazala je Savićeva.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker