Gradska hronika

Od igre do znanja

Danas je u OŠ,,Sveti Sava,, svečano i ranije počela nova školska godina kroz aktivnosti predviđene projektom ,,Od igre do znanja,,.

Realizatori projekta su: Mančić Irena (prof. razredne nastave), Nikolić Marija (prof. razredne nastave) i Ristić Nataša (prof. fizike).

Projektom je obuhvaćeno po 10 učenika 3.5.i 7. razreda OŠ ,,Sveti Sava,, kao promoteri nauke, ali je danas bilo mnogo zainteresovane dece i iz drugih pirotskih škola,njihovih roditelja i zainteresovanih kolega.

sveti sava

-Projekat je nastao kao rezultat dugogodišnje prakse nastavnika koji su primetili da su časovi iz predmeta svet oko nas i priroda i društvo u nižim, i fizika i hemija u višim razredima, deci često nerazumljivi ili suvoparni za učenje i deca im nerado i sa strahom pristupaju.Takvo znanje često nema smisla jer se svodi na učenje za ocenu a ne i za ceo život.Pojedine oblasti su za učenike neshvatljive i teške za učenje jer su za taj uzrast, bez praktičnih ogleda nejasne (agregatna stanja vode,strujno kolo, elektricitet, magnetizam, zvuk, svetlosne pojave….).Deca uglavnom takvo gradivo usvajaju na osnovu slika,udžbenika i svezaka ,a retko praktično, jer je za takav vid izlaganja gradiva potrebna veoma dobra priprema nastavnika,odgovarajući prostor,mnogo nastavnih sredstava za oglede kojih škole uglavnom nemaju,mnogo utrošenog vremena i odricanja. Zato je ovo danas bila prilika da deci našeg grada, na zabavan način prikažemo da pojedine oblasti iz ovih predmeti mogu biti realizovani na zabavan i kreativan način, kako bi ih zavoleli i bez teškoća učili-navodi se u saopštenju škole.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker