Lokalna samouprava

Od EU obezbedili milion evra za Pirot

Opštini Pirot je 24. 07.2014 i zvanično  odobren projekat na rekonstrukciji objekata “karaule” u selu Dojkinci u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska-Srbija koji se realizuje sa partnerskom opštinom Vršec u Bugarskoj i još dva lokalna udruženja. Cilj projekta je jačanje kapaciteta i međusobna saradnja u oblasti sportsko-rekreativnog turizma. 

Marija Djosic
Vrednost projekta ” Prekogranična saradnja kao osnova održivog razvoja”  je 208.345 EURa iz čega će najveći deo biti iskorišćen za kompetnu rekonstrukciju postojećeg objekta karaule čime će Pirot dobiti novi  turističko rekretivni centar posebno namenjen  deci . Projekat traje 18 meseci a sa izgradnjom objekta će se krenuti u narednoj godini kako je planirano predlogom projekta.
Ovo je sedmi projekat koji opštini Pirot  i njenim institucijama odobren u okviru drugog Poziva IPA programa prekogranične saradnje čime je ostvaren priliv od milion evra  u 2013 i 2014. godini po ovom osnovu-kazala je Pirotskim vestima šefica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u opštini Pirot Marija Đošić.
Detalj iz Dojkinaca
Detalj iz Dojkinaca
Tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker