Korona virus

Od danas na snazi nove mere u borbi protiv koronavirusa

Vlada Republike Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, koje će već od danas, 17. jula, važiti na čitavoj teritoriji Republike.

pirot korona zavod za javno zdravlje

Ovim merama zabranjuju se okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno više od deset ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može biti prusutno samo jedno lice.
Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.
Vlada je preporučila da se maske nose na svim javnim mestima na otvorenom prostoru. Na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara (redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta), nošenje maski je obavezno.
Na sednici je doneta odluka da se Srednja ekonomska škola „Stana Milanović“ u Šapcu otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti COVID-19.
Medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privremenu bolnicu obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.
Na sednici je odlučeno da Investicioni projekat izgradnje „Srpsko-kineskog industrijskog parka Mihajlo Pupin“ u Beogradu bude proglašen za projekat od značaja za Republiku Srbiju, saopštila je Vlada RS.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker