Lokalna samouprava

Objavljen Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada za 2021. godinu

Na osnovu Odluke o javnim priznanjima i nagradama grada Pirota Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada objavila je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu javnih priznanja i nagrada za 2021. godinu. Kao i prethodnih godina dodeliće se zvanje Počasni građanin grada Pirota, Zaslužni građanin grada Pirota i nagrade u vidu medalja i plaketa – Nagrada 28. decembar i Nagrada 28. decembar – posebno priznanje.

Opstina Gradska uprava Pirot 3

Zvanje “Počasni građanin grada Pirota” dodeljuje se za izuzetne zasluge u razvoju privrede i
društvenih delatnosti, kao i za izuzetna postignuća i dela koja doprinose razvoju i afirmaciji grada Pirota. Zvanje se može dodeliti državljaninu Republike Srbije i državljanima drugih zemalja.

Zvanje “Zaslužni građanin grada Pirota” dodeljuje se pojedincima koji su rođeni, ili žive na
teritoriji grada Pirota, za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, unapređivanje međunarodne saradnje, kao i postignuća i dela čiji su efekti za razvoj, status i afirmaciju grada Pirota evidentni kroz duži vremenski period. Zvanje može se dodeliti i posthumno.

Nagrada “28. decembar” dodeljuje se za izuzetna dostignuća u privredi, zdravstvu, informisanju,
poljoprivredi, maloj privredi, pronalazaštvu, sportu, obrazovanju, kulturi i drugim oblastima, pravnim licima i pojedincima.

Nagrada “28. decembar” – Posebno priznanje dodeljuju se povodom značajnih jubileja, završetka akcija od posebnog interesa za grad, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera, preduzećima, institucijama, ustanovama, mesnim zajednicama i pojedincima.

Predloge za dodelu javnih priznanja i nagrada mogu podnedi sva fizička i pravna lica.
Neblagovremeni i nepotpuni predlozi se neće razmatrati.

Predlozi se upuđuju u pisanoj formi uz sveobuhvatno obrazloženje i obavezno naglašavanje za koju se nagradu predlažu, Komisiji za dodelu javnih priznanja i nagrada najkasnije do 03.12. 2021. godine, na adresu:

Grad Pirot – Gradska uprava
Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada
18300 Pirot, Srpskih Vladara 82.

Bliže informacije o Javnom pozivu i kriterijumima za dodelu priznanja obratiti na tel. 305-552.

Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada grada Pirota

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker