Ostale vesti

Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom – i školstvo i zdravstvo prilagoditi mališanima sa autizmom

Danas je širom sveta obeležen  Svetski dan osoba sa autizmom a međunarodna asocijacija Autizam -Evropa tim povodom je pokrenula dugoročnu kampanju s ciljem da pozove građane da bolje razumeju kako to izgleda živeti sa autizmom. Obeležavanju je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović, kao i Sava Kostić načelnik Odeljenja za vanprivredu.

Tim povodom okupili smo se danas u dvorištu Inkluzivnog centra stručnjaci, funkcioneri, roditelji a pre svih deca osnovnih škola kao i škole “Mladost” kako bi puštanjem plavih balona dali doprinos u podršci osobama sa autizmom. Održana je prezentacija o autizmu a deca su pesmom i igrom ispratila ovaj dogadjaj, kažu za Pirotske vesti u Udruženju za pomoć MNRLO iz Pirota, koje je u našem gradu obeležilo ovaj dan.

-Zalažemo se za poštovanje i donošenje novih zakona koji štite prava osoba sa autizmom, razvijanje servisa podrške, kvalitetnije i dostupnije obrazovanje kao i postojanje pravih zanimanja za osobe sa autizmom kao i za veću edukativnost zdravstvenih radnika za lečenje bolesti koje nisu posledica autizma kod ovih osoba-poručuju iz pirotskog Udruženja.

foto Udruženje za MNRLO Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker