Bela Palanka

Obeležen Dan Kopnene vojske i u Beloj Palanci

​Pripadnici Kopnene vojske Srbije danas su u Beloj Palanci, povodom obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije prikazali naoružanje i i predstavili svoje veštine.


 Vojska je svoj dan provela sa građanima Bele Palanke i tom prilikom pokazala borilačke sposobnosti, rukovanje hladnim oružjem, naoružanje, opremu, borbena vozila.’’Drago mi je da smo ponovo u Beloj Palanci i da imamo priliku da prezentujemo svoj rad ali i opremu’’, rekao je Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, general potpukovnik, koji je istakao da postoji odlična saradnja sa opštinom Bela Palanka. 


Danu obeležavanja kopnene vojske u Beloj Palanci prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave. Predsednik opštine Goran Miljković istakao je ovom prilikom da postoji izuzetna saradnja sa pripadnicima Kopnene vojske Srbije, koja je počela prošle godine tokom obeležavanja stogodišnjice od Špajske bitke.


’’Razgovarali smo sa komandantom Kopnene vojske Milosavom Simovićem o budućim planovima, kako bi uspostavili saradnju tokom cele godine putem realizacije brojnih zajedničkih aktivnosti’’- dodao je Miljković. Interesovanje za prikazivanje opremljenosti i veština pripadnika kopnene vojske u Beloj Palanci bilo je veliko. Mališani iz vrtića, učenici osnovnih i srednje škole uživali su u razgledanju ratne opreme, kao i u fotografisanju sa pripadnicima vojske, dok su stariji belopalančani ocenili da je naša vojska dobro uvežbana i spremna. Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković  obišao je zajedno sa generalom potpukovnikom Milosavom Simovićem ekološko – rekreativni kompleks ’’Banjica’’ u Beloj Palanci.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker