Lokalna samouprava

Obeležavaju se biciklističke staze u gradu

Sportski centar Pirot nastavio je sa realizacijom projekta čiji je cilj da Pirot dobije biciklističke staze i signalizaciju kako bi se povećala bezbednost biciklista u Pirotu.

image

Kako je Pirotskim vestim izjavio direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević projekat se realizuje u saradnji sa Tigar tajersom i opštinom Pirot.

image

Po rečima Đorđevića osim obeležavanja staza u planu je i postavljanje vertikalne signalizacije ali i mnoge druge aktivnosti sa ciljem da se poveča bezbednost biciklista u Pirotu među kojima je puno dece.

image

-U toku je obeležavanje staza od Malog do Golemog mosta a nastaviće se obeležavanje i u drugim centralnim gradskim ulicama-kaže Đorđević.

Slične vesti

3 Comments

  1. Lepa zamisao, ali u potpunosti pogresno mesto .Da me neko ne shvati pogresno.U mestu u kome je saobracajna kultura ravna nuli,eventualno mozda neka jedinica ovo nema znacaja evo vise primera,ulica kod osnovne skole je jednosmerna i dalje pa biciklisti a i neretko vozila idu u suprotnom pravcu i gledaju u vozila koja im idu u susret kao da su videli ko zna sta, i ako oni krse propise. U ulici Nikole Pasica i dalje biciklisti voze jedan pored drugoga (kao u zlatnim vremenima kada su fabrike radile) iako prostoran mema ni da se dva vozila mimoidju kako treba ,parkiranje pored parkiranih vozila,pretrcavanje pesaka gde stignu kao i parkiranje dostavnih kamiona u samoj raskrsnici ili kruznom toku to necemo da doticemo jer nemamo mesta za pisanje.U glavnom ni infrastruktura nije za biciklisticke staze predvidjena.Pa kako i svima tako i nama

  2. I sta ce sad da bude kad biciklisti ne voze po biciklistickoj stazi?I da li je sada sirina kolovoza i sirina biciklistickih staza u skladu sa zakonom?

  3. PODRZAVAM BICIKLISTICKE STAZE, medjutim ovde ima jedan mali,tj malo veci problem : Biciklisticke staze su svuda u svetu izmedju KRAJA sirine ulice i trotoara za pesake, takoreci malo “kradu” prostora pesacima a malo sa leve strane i automobilimaa.Ovde se staze crtaju sa spoljasnje strane parking prostora sto ce dovesti u konflikt one koji se parkiraju i same bicikliste.Inace,za neupucene,biciklisticke staze MOGU bez problema u nekoj ulici da budu U SUPROTNOM SMERU od smera kretanja automobila kad se radi o jednosmernoj ulici,tu nije problem.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de