Lokalna samouprava

“O-DVA-JA-MO” – Nagrade za najbolje sakupljače PET ambalaže

Grad Pirot u saradnji sa JKP “Regionalna deponija Pirot” i JP”Komunalac” organizuje svečani događaj, promociju projekta “O-DVA-JA-MO”   i dodelu  nagrada koji će se održati u četvrtak 13.oktobra  u 11 sati  na Trgu Pirotskih ratnika. Grad Pirot počeo je sa realizacijom projekta odvajanja kućnog otpada, “O-DVA-JA-MO”, koje je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske unije i Kraljevine Švedske.otpad pet ambalaza

Projekat “O-DVA-JA-MO”  ima za cilj da u 17 opština Srbije uspostavi sistem za odvajanje otpada na mestu nastanka ulaganjem u opremu i u informisanje građana o prednostima odvajanja kućnog otpada, radi njegove kasnije uspešne reciklaže i smanjenja količina otpada koje završavaju na deponijama. U sedmici koja prethodi događaju otpočela je akcija sakupljanja PET ambalaža u kojoj učestvuju učenici iz sve četiri osnovne škole – OŠ Sveti Sava, OŠ Vuk Karadžić, OŠ 8. septembar, OŠ Dušan Radović i predškolci PU “Čika Jova Zmaj”.

Manifestacija je otvorenog tipa, a građanima će moći da se informišu o samom projektu. Biće i saopšteni rezultati takmičenja u sakupljanju PET ambalaža  i uručenje nagrada za najbolje sakupljače (prva tri mesta). Građanima  će se obratiti programski menadžer za životnu sredinu i borbu protiv klimatskih promena u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Antoan Avinjon, gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić, direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov, direktor JP “Komunalac” Pirot Boban Tolić, načelnik Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne poslove, građevinarstvo i inspekcijske poslove Bojan Pešić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker