Lokalna samouprava

Nulti porezi za slobodne zone u Srbiji?

Danas je u prostorijama Privredne komore Srbije počeo značajan skup u organizaciji Grupacije slobodnih zona i Svetske federacije slobodnih zona na kome prisustvuje i ministar privrede Dušan Vujović, kao i veliki broj drugih zvanica, kao i predstavnika skoro svih značajnijih slobodnih zona iz svih delova  Evrope, ali i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Grupacija slobodnih zona uputila je na ovoj konferenciji  i apel državi Srbiji da se poslovanje u okviru slobodnih zona u zemlji dodatno stimuliše potpunih oslobađanjem od plaćanja poreza čime bi se dodatno stimulisale direktne strane investicije.

 

skup

Direktor Slobodne zone Pirot i predsednik Privredne komore Niš dr Dragan Kostić kazao je Pirotskim vestima da o značaju ove konferencije, osim prisustva ministara Vujića i Sertića,  dovoljno svedoči podatak da je medijski sponzor konferencije Magazin o direktnim stranim investicijama-FDI magazin, koji posluje u sastavu Fajnenšel tajmsa.

-Ovo je odlična prilika da predstavnici brojnih slobodnih zona iz cele Evrope prezentuju kakve sve povlastice  njihove države pružaju za rad kompanija u okviru slobodnih zona, kao i sa tim po kojim principima rade slobodne zone u Evropskoj Uniji-kazao je Kostić.

 

A.Ć.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker