Obrazovanje

Novi uspeh maturanta Gimnazije, Nemanje Krstića. Odlični rezultati gimnazijalaca na državnom takmičenju iz fizike, književnoj olimpijadi…

Nemanja Krstić, učenik 4/4, bilingvalnog odeljenja pirotske Gimnazije osvojio je  3. mesto na Ekološkoj olimpijadi u Boru. Njegov mentor je Aleksandra Zdravković, profesorka biologije. NEO2023 je republički nivo takmičenja na kojem učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta, među kojima je i Krstić, stiču uslov za međunarodni nivo takmičenja.  

Odlični rezultati gimnazijalaca na državnom takmičenju iz fizike

Juče je u Vranju, u organizaciji Gimnazije „Bora Stanković”, Pedagoškog fakulteta u Vranju i Društva fizičara Srbije realizovano državno takmičenje učenika srednjih škola iz fizike. U Alfa kategoriji, u veoma jakoj konkurenciji, Janko Stefanović, učenik 3/3 Gimnazije Pirot, dobio je Pohvalu (jedan poen delio ga je od treće nagrade). Njegov mentor je Nina Jovanović, profesorka fizike. Đorđe Denković učenik 4/3 takođe je učestvovao na ovom takmičenju i ostvario zapažen uspeh. Njegov mentor je profesorka fizike Mirjana Elenkov.

 

Pirotski gimnazijalci zablistali na republičkom takmičenju Književna olimpijada u Sremskim Karlovcima

Na Republičkom takmičenju Književna olimpijada, održanom 30. aprila u Sremskim Karlovcima, učenici pirotske Gimnazije ostvarili su izvanredne rezultate.
Učenice prvog razreda Sara Đokić i Teodora Ivanović osvojile su 2. mesto, a učenica Miona Branković 3. mesto. Njihov mentor je profesorka Branka Tanović Savić.
Učenica drugog razreda Minja Penčić osvojila je 2. mesto, a Anđela Janićijev 3. mesto. Njihov mentor je profesorka Biserka Kostić.


Učenica trećeg razreda Marija Manić osvojila je 2. mesto. Njen mentor je profesorka Jasmina Manić.
Učenice Mila Kostić (prvi razred) i Anđela Božilović (drugi razred) postigle su takođe odličan uspeh, falio im je jedan poen do trećeg mesta. Ovakav sjajan uspeh rezultat je nadarenosti učenika, njihovog truda, ali i posvećenog i predanog rada profesora sa njima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker