Gradska hronika

Novi sastanak o Regionalnoj deponiji

Na današnjoj sednici Saveta Pirotskog upravnog okruga koji je održan u Pirotu u sedištu Pirotskog upravnog okruga raspravljalo se o situaciji u Javnom preduzeću Regionalna deponija Pirot, ali i o problemima sa klizštima i odbranom od poplava i drugim aktuelnim pitanjima.Načelnik Piroskog okruga Dimitrije Vidanović zahvalio se prisutnim predstavnicima opština Pirotskog okruga.

-Jedna od tema bilo je stanje u JP “Regionalna deponija Pirot” i želim da se zahvalim predstavnicima opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka, koji su prisustvovali ovom veoma važnom sastanku, ali i da izrazim zabrinutost zbog činjenice da predstavnika opštine Pirot i sada, a i mesecima unazad, nema na Savetu okruga, iako je reč o veoma važno pitanju koje se tiče problema u funkcionisanju Regionalne sanitarne deponije i rešenja i odluka koje je donela opština Pirot kada je reč o pokušaju smene direktora i upravo je na ovom sastanku trebalo da uspostavimo dijalog kako bi se problemi rešili. Nažalost, do toga nije došlo jer nema predstavnika opštine Pirot, ali jedan od zaključka je da se za narednu nedelje 23. aprila na istom mestu okupe predstavnici svih opština kako bi se raspravljalo o problemima u poslovanju Deponije. Takođe, donet je zaključak da se o svemu obaveste i nadležna minstarstva koje treba da se upoznaju sa stanjem u Regionalnoj deponiji, koja je ostvarila 28 miliona dinara dobiti, u planu su nova zapošljavanja a realizuju se i nove investicije-kazao je Vidanović.

Predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković kazao je da je evidentno da postoje problemi u odnosima opština po pitanju Regionalne sanitarne deponije ali da je optimista i da se nada da će svi problemi biti uspešno prevaziđeni kako bi Regionalna deponija mogla normalno da funkcionište, s obzirom da je reč o veoma važnom preduzeću čije poslovanje je od regionalnog značaja.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izrazio je bojazan da se situacija kada je reč o odnosima opština po pitanju Deponije vraća na 2011. godinu kada je morala da interveniše Evropska komisija kako bi se rešile nesuglasice opština vezano za funkcionisanje deponije.

Za 30. april, na inicijativu namesnice Oblasne uprave Sofije gospođe Rosice Ivanov zakazan je radni sastanak sa predstavnicima opština dva okruga, predstavnici privrednih subjekata Pirotskog okruga i Sofijske oblasti, kako bi se razgovaralo o unapređenju privredne, ekonomske i svake druge saradnje između dve oblasti.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de