Sport

Novi dresovi za nove šampione – pirotske Bele

U gradu u kom je pre godinu i po dana obnovila košarkaški teren „Svetislav Pešić“, kompanija Mozzart donirala je garniture dresova pa će  fudbaleri „Radničkog“ iz Pirota predstojeće utakmice igrati u novom odelu

 

Pirot, 17. februar – Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ nastavljena je na jugu zemlje pa su fudbaleri „Radničkog“ iz Pirota dobili dve nove garniture dresova, jednu za igre na Stadionu kraj Nišave i jednu za gostovanja. Donacija dresova uručena je u Pirotu, na uplatnom mestu kompanije Mozzart, u ulici Nikole Pašića. Fudbaleri „Radničkog“ s radošću su primili vest o donaciji, uz obećanje da će u novim postizati još bolje rezultate.

 

„Iskoristio bih priliku da se zahvalim kompaniji Mozzart na darivanju opreme koja će nam svakako značiti. Mi smo klub koji se skoro stoprocentno finansira od strane lokalne samouprave i da nije te podrške mi ne bismo ni postojali. Svaka donacija nam puno znači i daje nam podstrek da bolje i kvalitetnije radimo. Drago nam je što su u nama prepoznali partnera za promociju sporta i nadam se da će saradnja biti dugoročna i na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Aleksandar Ćirić, predsednik fudbalskog kluba „Radnički“.

 

Fudbalski klub „Radnički“ osnovan je 1945. godine i za 72 godine postao je zaštitni znak grada. Od 1969. godine klub se sa kraćim prekidima takmiči u drugoj saveznoj ligi i na „večitoj listi“ se nalazi među prvih dvadeset klubova u zemlji. Jedan od najzaslužnijih ljudi za ovakav uspon Radničkog sigurno je Dragan Nikolić čije ime, u znak zahvalnosti, nosi i stadion u Pirotu na kome su boje kluba branili Mateja Kežman, Nenad Jestrović, Ivan Gvozdenović i mnogi drugi.

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ pokrenuta je u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicama, kao i razvoja lokalnih sportskih klubova. Nakon uručenja u Pirotu, kompanija Mozzart će akciju nastaviti u klubovima širom naše zemlje. U Mozzartu veruju da će ovakav vid donacija pomoći klubovima u ostvarivanju najboljih rezultata.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker