Lokalna samouprava

Imena novih direktora javnih preduzeća biće poznata u petak

Na sednici Skupštine opštine Pirot koja je zakazana za petak 4. oktobra u 9 sati odbornici će izabrati nove direktore javnih preduzeća za koje je raspisan konkurs i sprovedena odgovarajuća testiranja prijavljenih kandidata. 

Po svemu sudeći, ovo će biti najinteresantnija tačka dnevnog reda predstojeće sednice a nove direktore dobiće Direkcija za izgradnju, Gradska toplana, “Komunalac” i “Vodovod i kanalizacija”. Među kandidatima za direktore toplane, vodovoda i komunalca su i dosadašnji čelnici ovih preduzeća dok je najinteresantnija svakako kandidatura aktuelnog zamenika predsednika opštine Pirot Branislava Kostića za mesto direktora Direkcije za izgradnju. Kako Pirotske vesti saznaju, on je i najbolje ocenjen na testovima koje su polagali kandidati pred Komisijom koja je formirana kako bi napravila uži izbor za direktorska mesta.

odbornici so pirot na sednici

Osim ove tačke na narednoj sednici odbornici će se izjašnjavati i o nabavci specijalizovanog aparata za merenje buke zbog sve većeg broj žalbi stanara centra grada na buku iz kafića. Odlučivaće se i o komasaciji poljoprivrednog zemljišta u šta će nemačka vladina organizacija GIZ uložili pola miliona evra i o mnogim drugim pitanjima.

tekst i fotografija-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker