Sport

Nove medalje za pirotske gimnastičare

U subotu 18.novembra u Novom Sadu u Sokolskom društvu Vojvodina održano je Državno finale po spravama muške sportske gimnastike u Pionirskoj gimnastičkoj ligi Srbije pod okriljem Gimnastičkog Saveza Srbije.

GK “Soko” iz Pirota je imao 7 plasiranih takmičara u 3 uzrasne selekcije koji su izborili svoja finala po spravama preko redovnih kola tokom godine.

Ostvareni su sledeći rezultati : Nikola Lazarević zlatna medalja na preskoku,

Mihajlo Milošević bronzane medalje u preskoku i parteru, Nemanja Manić bronza na vratilu, Marko Živković dve bronzane medalje na razboju i konju sa hvataljkama. Milija Todorović srebrna medalja na vratilu. Andrija Petrovic i Nikola Popović su ovog puta bez odličja ali sa jako dobrim vežbama gde je falilo jako malo do medalje . Ovim takmičenjem završena je ovogodišnja Pionirska gimnastička liga Srbije u muškoj sportskoj gimnastici gde smo ostvarili jako dobre pojedinačne i ekipne plasmane i pokazali da je gimnastički sport jako utemeljen u našoj sredini sa perspektivnim gimnastičarima koji su prepoznati od strane Gimnastičkog Saveza Srbije. Narednog vikenda očekuju nas 3 takmičenja. U subotu 25.novembra u Novom Sadu održaće se finalno kolo Pionirske gimnastičke lige Srbije u ženskoj sportskoj gimnastici gde učestvuju 4 takmičarke.U Kostolcu se održava finalno takmičenje u C programu u muškoj sportskoj gimnastici gde su plasman obezbedili mlađi i stariji pioniri . U nedelju 26.novembra održava se finale C programa u ženskoj sportskoj gimnastici gde će nastupiti kadetska ekipa, s.opštili su iz GK “Soko”-

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker