Sport

Nove medalje za pirotske gimnastičare

U subotu 3.11. 2018.održano je II kolo Pionirske gimnastičke lige u ženskoj sportskoj gimnastici u A programu. Takmičenje je organizovano pod okriljem Gimnastičkog Saveza Jugoistočne Srbije. Domaćin takmičenja u Hali Soko bio je DGK Napredak Kruševac.
Klub “Soko” iz Pirota predstavljalo je 10 takmičarki u tri različite starosne selekcije koje su ostvarile sjajne pojedinačne i ekipne rezultate.


U kategoriji I selekcije do osam godina ekipa u sastavu Lara Stanišić, Dina Panić, Mina Marinkovic, Dunja Gligorijević i Iva Aleksić osvojile su 2.mesto ekipno, dok se u pojedinačnom plasmanu Dina Panić izborila za bronzanu medalju.


U kategoriji 2. selekcije do 10 godina imali smo 2 predstavnice Helenu Manić i Dajanu Živković u pojedinacnoj konkurenciji gde se bronzanom medaljom okitila Dajana Živković što predstavlja veliki uspeh.

U 3. selekciji starosti do 12.godina ekipa u sastavu Mila Nikolić, Lea Ćirić i Nevena Nikolić osvojila je 2.mesto. Mila Nikolić je osvojila srebrnu medalju gde je za jako malo izgubila zlatno odličje.
Zbrajanjem rezultata sa I i II kola regiona najbolje ekipe i pojedinke ostvarile su plasman na Finale Pionirske gimnastičke lige Srbije koje će se održati 17.11.2018. u Novom Sadu.
Čestitke našim gimnastičarkama na osvojenim plasmanima i rezultatima.

U subotu u istom danu  u Kostolcu je održano II kolo lige Srbije u A programu u muškoj sportskoj gimnastici do 14 godina. Naš klub predstavljalo je 5 gimnastićara u B programu od kojih je najistaknutiji bio Mihajlo Andonović koji je u selekciji do 10 godina osvojio  bronzanu medalju. U kategoriji do 12 godina III slekcija zauzela je 2. mesto ekipno u Srbiji . Naši najstariji gimnastičari u kategoriji do 14 godina Mihajlo Milošević i Nemanja Manić uspeli su da zabeleže dobre rezultate i izbore kvalifikaciju za finale po spravama Srbije koje će se održati 17.11.2018 u Kostolcu .

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker