Kultura

Njujorška izdavačka kuća objavljuje „Priču o Nikoli Tesli“ 29. marta

Izdavačka kuća iz Njujorka „Austin Macauley“ objavila je na Konferenciji Tesline naučne fondacije u hotelu Njujorker da će se se knjiga srpske književnice za decu Maje Cvetković Sotirov „Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli“ pojaviti na engleskom jeziku (American-English) u Americi 29. marta, 2024. godine.

Marketing stručnjak Eliana Perez iz AM izdavaštva 13. januara, 2024. saopštila je tokom Konferencije da će „Čarobni jedrenjak“ biti dostupan na sajtu izdavačke kuće, na sajtu Amazona i sajtu jednog od najvećih američkih lanaca knjižara Barnes & Noble. Knjiga se štampa u Velikoj Britaniji u Londonu i svi je očekujemo sa velikim nestrpljenjem.

Tesla Science Foundation USA dodelio je Teslinu medalju njujorškom izdavaču za podršku širenju Teslinog duha i dela, jer je objavljivanjem Majine knjige Magical Sails – A Nikola Tesla Story naš pronalazač Nikola Tesla otvorio vrata novih interesovanja i istraživanja kod dece i čitalaca širom sveta.

 Maja Cvetković Sotirov boravila je u Njujorku nekoliko dana, a bilo je nekoliko povoda. Nastup na Konferenciji, objavljivanje knjige i sastanak sa stručnjacima iz marketinga njujorške izdavačke kuće, kao i nastup umetnika u Srpskom klubu u Njujorku u društvu izvrsnih srpskih umetnika (glumaca, operskih pevača, književnika).

Knjiga će se i na engleskom jeziku (kao i na srpskom) naći na spisku literature škola u Americi – srpskih škola i Tesla-klubova, jer je tokom prošle godine Tesla Science Foundation USA donela odluku da „Čarobni jedrenjak – Priča o Nikoli Tesli“ svojim kvalitetom zaslužuje da bude dostupna deci širom Sjedinjenih Država.

Kako saznajemo od autorke Maje C. S. prošlogodišnja nagrada Tesla Spirit Award Tesline naučne fondacije za najbolju dečju knjigu o Tesli tokom 2022. godine donela joj je mnogo radosti i motiva u vezi sa novim književnim projektima.

Ove godine očekuje nas još jedan književni projekat Maje C. S, kao i nekoliko gostovanja u Sjedinjenim Državama i u Srbiji. A o čemu piše Maja u novoj knjizi, kao i njeni saradnici saznaćemo tokom 2024. pre nego se nova knjiga pojavi.

Urednički odbor izdavačke kuće, prilikom prihvatanja Majinog manuskripta poslao je sledeće obrazloženje: 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker