Lokalna samouprava

Njujork: Predstavljen vizionarski projekat Logističkog centra Pirot

U okviru Samita o klimatskim promenama 2019 (Climate Action Summit) održanog 23. Septembra u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, delegacija Grada Pirota, sastala se sa g. Floran Menego, predsednikom Michelin grupe i održala sastanak gde su predstavljeni projekti koji imaju uticaj na smanjenje zagadjenja i poboljšanje uslova za očuvanje životne sredine u Pirotu.

Na sastanaku je predstavljen projekat Logistički centar Pirot sa intermodalnim terminalom čijom realizacijom može da se smanji emisija CO2 za 50% u odnosu na drumski transport robe koji je trenutno najzastupljeniji. Projekat je predstavio dr Dragan Kostić, kao nastavak inicijativa Movin’on Samita  održanog u Montrealu u organizaciji Michelina. Dogovoreno je i uključivanje eksperata iz oblasti logistike na realizaciji ovog projekta.

Takođe su istaknute zajedničke inicijative Michelina i Grada na gasifikaciji koja treba da glavne emitere ugljen dioksida, Gradsku toplanu i energanu Tigar Tyresa preusmeri na gas čime će se značajno poboljšati kvalitet vazduha u gradu. Prolazak regionalnog gasovoda najavljen za 2023. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker