Gradska hronika

Nikolić otvorio konferenciju o izbeglicama

U organizaciji Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, večeras je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, otvorio 22. konferenciju posvećenu problemima izbeglica.

cepurin toma

Na skupu koji traje do 14.aprila, osim Nikolića, govorili su  ambasador Rusije Aleksandar Čepurin,  predsednik međunarodnog fonda  Valerij Aleksejev, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izaslanik partijarha Irineja protojerej-stavrofor Milutin Timitojević i predstavnici još nekoliko pravoslavnih crkava.

Gotovo svi zvaničnici su istakli solidarnost pravoslavnih naroda, n aročito Srba i Rusa sa izbeglicama iz bliskoistočih zemalja, ali i Ukrajine. Zapadnoevroske zemlje bi morale da poštuju standarde koje su same propisale, a za situaciju u zemljama  zahvaćenim građanskim ratovima, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, optužio je NATO i zapadnoevropske zemlje, koje su, kako je rekao zapalile vatru u mnogim zemljama u kojima je život sada nemoguć.

Konferencija se održava u Domu kulture, a ambasador Čepurin i ministar Vulin su tokom popodneva posetili kompaniju “Tigar” a.d. gde se razgovaralo o saradnji ove firme sa partnerima iz Rusije.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker